I glumac Džoni Dep prodaje NFT-e

Portreti su razvijeni na osnovu originalnih slika koje je oslikao Dep, a zatim su tehnički poboljšane tako da su i dostupne kao animacije, a na njima se našao i glumac, ali i njegova ćerka Lili Rouz Dep, Tim Barton, njegov pas Muh koji je uginuo, kao i fiktivan lik koji je osmislio njegov sin i zove se Bendžamin

5662 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Elliot Nyman/Pantheon Art
Foto: Elliot Nyman/Pantheon Art

Glumac Džoni Dep prodaje više od deset hiljada jedinstvenih NFT-a (nezamjenjivih tokena) svojih slika kojima predstavlja svoje prijatelje i lične heroje.

Svjetski poznati glumac na prodaju je stavio NFT-e, odnosno digitalizovane slike objedinjene pod nazivom "Never Fear Truth" (Nikada se ne boji istine).

Portreti su razvijeni na osnovu originalnih slika koje je oslikao Dep, a zatim su tehnički poboljšane tako da su i dostupne kao animacije, a na njima se našao i glumac, ali i njegova ćerka Lili Rouz Dep, Tim Barton, njegov pas Muh koji je uginuo, kao i fiktivan lik koji je osmislio njegov sin i zove se Bendžamin.

"Uvijek sam koristio umjetnost kako bih izrazio svoja osjećanja i reflektovao ono što mi najviše znači, a to su moja porodica, prijatelji, ljudi kojima se divim. Moje slike sam čuvao samo za sebe, ali niko to ne treba da čini", ispričao je 58-godišnji glumac.

Od novca koji sakupi od prodaje, Dep će 25 procenata donirati u humanitarne svrhe, i to dječjim bolnicama u Los Anđelesu i Londonu, AIDS Fondaciji Elizabet Tejlor i The Gonzo Trustu, koji je glumac pokrenuo u čast svog heroja Hantera S. Tompsona.

Purchasing a “Never Fear Truth” NFT will grant owners access to Johnny’s exclusive community on Discord, a community platform for fans to collaborate on creative projects.

Nezamjenjivi tokeni Depa mopgu se kupiti na njegovom sajtu neverfeartruth.com

Bonus video: