Poznate ličnosti koje nijesu uspjele da pobijede depresiju

Iako su imali uspješne karijere, voljeli su ih milioni širom svijeta, nekim javnim ličnostima to nije bilo dovoljno

6596 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jedna od najčešćih bolesti današnjeg čovjeka je depresija. Broj oboljelih u svijetu mjeri se u milionima, a na nju nijesu "imune" ni javne ličnosti.

Iako su imali uspješne karijere, voljeli su ih milioni širom svijeta, nekim javnim ličnostima to nije bilo dovoljno. Ove poznate ličnosti su se borile sa "unutrašnjim demonima" koje nisu uspjeli da pobijede.

Robin Vilijams

Robin Vilijams
Robin Vilijamsfoto: Shutterstock

Holivudski glumac je zasmijavao ljude širom svijeta, ali je u privatnom životu vodio tešku bitku. Naime, osim sa alkoholizmom, Robin je imao problema i sa depresijom.

Glumac nije uspio da pobijedi svoje demone pa je izvršio samoubistvo 2014. godine.

Mek Miler

Američki reper krenuo je u osvajanje muzičke scene, ali su ga problemi sa mentalnim zdravljem spriječili u toj namjeri.

Mak Miler
Mak Milerfoto: Shutterstock

Mladi muzičar je bitku sa depresijom izgubio sa samo 26 godina, a kako su mediji tada preneli, on se predozirao.

Entoni Burden

Slavi kuvar i autor brojnih putopisnih emisija cijelog života je imao problema sa zavisnošću i depresijom.

Entoni Burden
Entoni Burdenfoto: Shutterstock

Iako je uspio da savlada problem sa heroinom, depresija je uzela maha pa je svijet šokirala vijest da se objesio u sobi u kojoj je odsio, prilikom snimanja emisije u Francuskoj. Imao je 61 godinu.

Kris Kornel

Na isti način je sebi oduzeo život pjevač i gitarista bendova “Soundgarden” i “Audioslave”.

Kris Kornel
Kris Kornelfoto: Shutterstock

Kornel je više puta tokom karijere govorio o borbi sa depresivnim i sucidnim mislima. Imao je 52 godine.

Kurt Kobejn

Frontmen benda Nirvana pronađen je mrtav u svojoj kući u Sijetlu, 8. aprila 1994. godine. Očevici du prenijeli da je puška ležala preko njegovih grudi, uperena ka bradi.

Kurt Kobejn
Kurt Kobejnfoto: Shutterstock

Kobejn je patio od hiperaktivnosti i poremećaja pažnje, a prema nekim navodima i od bipolarnog poremećaja.

Čester Benington

Frontmen grupe Linkin Park izgubio je bitku sa depresijom 2017. godine.

Čester Benington
Čester Beningtonfoto: Shutterstock

On je ponađen obješen u svojoj kući, a samoubistvo je izvršio tačno dva mjeseca nakon što je na isti način umro njegov kolega Kris Kornel.

Avicii

Fanovi su bili skrhani kada je švedski di-džej Avicii oduzeo sebi život 20. aprila 2018. godine.

“Izbacivanje duše je poslednja vezanost, prije nego što se ponovo pokrene!”, poslednja je poruka koju je Avicii napisao u svom dnevniku.

Mladi talentovani muzičar oduzeo je sebi život na godišnjem odmoru u Omanu - razbijenom bocom vina kojom se isjekao po vratu.

Dolores O’Riordan

Irska pjevačica Dolores O’Riordan koja se proslavila kao glavni vokal grupe The Cranberries preminula je u 47. godini, 15. januara 2018. a rezultati njene obdukcije čekali su se nekoliko mjeseci kako bi se ustanovio pravi uzrok smrti.

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordanfoto: Shutterstock

Na kraju je utvrđeno da je nesrećna pjevačica preminula usljed davljenja u kadi, a u njenom organizmu nađene su veće količine alkohola.

Ona je kao osmogodišnja djevojčica postala žrtva višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja od strane osobe iz bliske sredine. Iako nikada nije otkrila o kome je riječ, taj traumatični period je ostavio ožiljak koji je godinama kasnije pokušavala da eliminiše na svaki mogući način.

Posljedica mentalnog i fizičkog maltretiranja bile su i depresija i anoreksija koje je razvila kasnije. Iako se posvetila oporavku, čini se da nije uspjela da se izbori sa svim demonima koji su je progonili.

Aleksandar Mekvin

Svjetski poznati britanski modni dizajner, oduzeo je sebi život 2010. godine, nešto više od nedhelju dana nakon što mu je umrla majka Džojs od raka.

Aleksandar Mekvin
Aleksandar Mekvinfoto: Printscreen YouTube

Njegovo samoubistvo je bilo u pravom "dizajnerskom stilu", tako što je popio opijate, ljekove za spavanje i smirenje i objesio se svojim omiljenim pojasom.

Hit Ledžer

Američka filmska zvijezda Hit Ledžer je preminuo 2008. godine kada se tabletama predozirao u svom stanu.

Kratak deo filma "Heath Ledger: Too Young To Die", koji je dio njemačkog dokumentarnog serijala, pojavio se na internetu 2015. godine, gdje glumčev otac Kim dozvoljava publici da vidi koliko je njegov pokojni sin bio posvećen ulozi u filmu "Mračni vitez" i to otvarajaući njegov dnevnik u kom je pred kraj napisao "Zbogom".

Hit Ledžer
Hit Ledžerfoto: Shutterstock

Iako je zvanični uzrok njegove smrti slučajna prekomjerna doza, mnogi vjeruju da je australijski glumac prolazio kroz veliku psihičku borbu pripremajući se za ulogu ovog zlikovca.

Bonus video: