Priče za laku noć čitaće Kejt Midlton

Vojvotkinja nije prvo poznato lice u BBC-jevoj emisiji namijenjenoj djeci

3737 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Priče za laku noć u Velikoj Britaniji uskoro dobijaju kraljevski tretman jer će Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža, u nedjelju pročitati jednu u dječjem programu BBC-ja, stavljajući akcenat na mentalno zdravlje i dobrobit mladih.

BBC-jev dječji TV kanal CBeebies predstaviće posebnu gošću u dijelu pod nazivom 'Priče prije spavanja' u sklopu Nedjelje obilježavanja mentalnog zdravlja djece širom Ujedinjenog Kraljevstva, koji traje od 7. do 13. februara, piše CNN.

Kejt Midlton je odlučila da pročita priču 'Sova koja se bojala mraka' Džila Tomlinsona.

Priča je to o mladoj sovi ušari kojoj postupno raste samopouzdanje, a svoje strahove prevladava uz pomoć drugih.

Ističući važnost Nedjelje mentalnog zdravlja djece organizatori emisije su objavili da i ove godine i djecu i odrasle treba "podstaći da razmisle o tome u kolikoj su se mjeri emocionalno razvili", a pritom moraju shvatiti da im suočenje s poteškoćama u životu može "pomoći u sazrijevanju i prilagođavanju".

Kejt je i prije vodila kampanju o mentalnom zdravlju pod nazivom "Heads Together" zajedno s princom Vilijamom, princom Harijem i Megan Markl pa je tada ukazala na važnost očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja djece tokom pandemije.

Vojvotkinja nije prvo poznato lice u BBC-jevoj emisiji namijenjenoj djeci.

Prošle je godine emisija ugostila zvijezdu Netflixove serije 'Bridgerton', glumca Regé-Jeana Pagea te glumca Toma Hardija, a prije njih su u emisiji učestvovale brojne druge poznate osobe, među kojima Doli Parton, Riz Viterspun i Ed Širan.

Bonus video: