Bred Pit tužio bivšu surugu Anđelinu Džoli

Džoli je navodno u tajnosti prodala svoju polovinu zajedničke vinarije u Francuskoj "Chateau Miraval" kompaniji koju kontroliše Rus Juri Šefler

6143 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glumac Bred Pit tužio je svoju bivšu surugu, Anđelinu Džoli, a razlog je to što je "iza njegovih leđa" potpisala ugovor za "užasan" biznis koji uključuje i rusku oligarhiju, piše Rolling Stone magazin.

Džoli je navodno u tajnosti prodala svoju polovinu zajedničke vinarije u Francuskoj "Chateau Miraval" kompaniji koju kontroliše Rus Juri Šefler.

Pitu je zasmetalo to što pretpostavlja da će Šefler željeti da kontroliše biznis koji je on osnovao zbog sebe i svoje ljubavi prema vinu.

Glumac tvrdi i da prodaja polovine biznisa krši ugovor po kojem je predbiđeno da nijedna strana ne smije prodati svoj dio bez znanja drugog.

Pit (58) i Džoli (46) otvorili su svoju vinariju 2008. godine, kao partnersku kompaniju s obzirom na to da tada nisu bili u braku.

"Vinarija je postala Pitova strast, koja je ujedno i veoma profitabilna, s obzirom na to da se u njoj proizvodi rose vino najvišeg kvaliteta", ističe se u tužbi.

Ova tužba samo donijeće Pitu i Džoli priliku za još prisustva u sudnici, s obzirom na to da borba oko starateljstva nad njihovom djecom još uvijek traje.

Bonus video: