Kanje Vest odbio ponudu vrijednu 100 miliona dolara

'Donda 2' će biti dostupna samo na mojoj platformi Stem Playeru. Ne na platformama Apple, Amazon, Spotify ili Youtube. Danas umjetnici dobijaju samo 12 odsto novca koji industrija stvara. Vrijeme je da oslobodimo muziku iz opresivnog sistema. Vrijeme je da preuzmemo kontrolu i stvorimo svoju"

3389 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U Instagram postu koji je kasnije obrisao, reper Kanje Vest je tvrdio da je odbio ponudu vrijednu stotinu miliona dolara od kompanije Apple.

"Niko ne može da me plati za nepoštovanje", poručio je reper, koji je ranije optužio Apple Music i druge striming platforme za podcjenjivanje umjetnika.

Iako nije dao druge detalje koji bi otkrili šta je ta ponuda uključivala, pretpostavlja se da je u pitanju objavljivanje njegovog albuma "Donda 2".

Prije nekoliko dana Kanje Vest je najavio da stiže nastavak njegovog albuma "Donda", koji je tada imao rekordnih 60 miliona slušanja u prvih 24 sata na Apple Music platformi, ali i da će "Donda 2" objaviti na sopstvenom internet striming servisu Stem Player.

Ovu vijest objavio je uz komentare da je "vrijeme da umjetnici preuzmu kontrolu".

"'Donda 2' će biti dostupna samo na mojoj platformi Stem Playeru. Ne na platformama Apple, Amazon, Spotify ili Youtube. Danas umjetnici dobijaju samo 12 odsto novca koji industrija stvara. Vrijeme je da oslobodimo muziku iz opresivnog sistema. Vrijeme je da preuzmemo kontrolu i stvorimo svoju", poručio je reper.

Odmah nakon ovoga Vest je na internetu dopunio "listu svojih neprijatelja" koje je stekao tokom karijere, a pored Apple kompanije na njoj se nalaze i Spotify, TikTok, Disney, Barak Obama, ali i Pepa Prase (fitkivna junakinja iz crtanih filmova za djecu).

Bonus video: