Mis svijeta samo za 40 djevojaka

Vlasnice agencije MissYu, trenutno pregovaraju sa organizatorima Miss World izbora, kako bi se Labović omogućilo da Crnu Goru predstavlja u decembru na izboru za najljepšu djevojku na svijetu u 2022. godini

4152 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Anes Lekić
Foto: Anes Lekić

Izbor Miss World, održaće se 16. marta u Portoriku, potvrđeno je na zvaničnom sajtu ovog takmičenja u ljepoti gdje je počelo i odbrojavanje do finala.

Izbor za najljepšu djevojku na svijetu trebalo je da se održi krajem decembra, ali su organizatori sat vremena prije početka finala u saopštenju za medije obrazložili da se taj događaj odlaže do daljnjeg, zbog velikog broja takmičarki koje su u tom trenutku bile pozitivne na korona virus.

Crnogorska predstavnica Natalija Labović, tada nije otputovala na takmičenje, jer nije primila dvije vakcine protiv Covida-19, a prema pravilima organizatora potvrda o preležanoj koroni nije bila dovoljna da omogući prisutvo na takmičenju, ali ni ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Kako su pojasnili iz MissYu agencije koja posjeduje licencu za održavanje izbora za mis Crne Gore, ali i Srbije, te slanje djevojaka na svjetska takmičenja, Labović ni sada neće moći da učestvuje na Miss World.

"S obzirom na to da je u decembru odloženo samo finale, do tog trenutka je odabrano 40 finalistkinja, pa će samo one prisustvovati izboru 16. marta. Kako Natalija Labović nije učestvovala, pa samim tim se nije mogla ni plasirati u top 40, ona neće ni sada otputovati za Portoriko", kazala je za "Vijesti" Nikolina Radonjić, portparolka MissYu agencije za Crnu Goru i bivša mis.

Prema njenim riječima, Milanka Đorđević i Vesna Jugović - da Vinča, koje su vlasnice agencije MissYu, trenutno pregovaraju sa organizatorima Miss World izbora, kako bi se Labović omogućilo da Crnu Goru predstavlja u decembru na izboru za najljepšu djevojku na svijetu u 2022. godini.

"Ukoliko organizatori svjetskog izbora dozvole, djevojka koja ove godine bude odabrana za mis Crne Gore, takmičiće se naredne, 2023. godine, pa će sdamim tim imati više vremena za pripreme", dodala je Radonjić.

Prema pisanju svjetskih medija, organizatori Miss World izbora zabilježili su ogroman finansijski gubitak zbog odlaganja finala u posljednjem momentu, jer su 23 djevojke neposredno pred početak događaja pozitivno testirane na Covid-19.

"Izgubili su milione koji su utrošeni na produkciju i organizaciju finala", kazao je neimenovani izvor za Page Six, a u tom mediju navodi se kao gubitak i cifra od pet miliona dolara, iako to organizatori zvanično nisu potvrdili.

"Bezbijednost svih ljudi koji su uključeni u ovaj događaj je prioritet, iako će to prouzrokovati dodatne troškove", kazali su iz organizacije.

Piter Tomas Rot, vlasnik brenda kozmetičkih proizvoda koji je bio prisutan na izboru u decembru, kazao je za američke medije da korona nije bila jedini problem, već i nestajanje struje.

"Svi događaji su kasnili jer struja u hotelu nije bila dovoljno jaka, a nisu imali agregate. Djevojke su kasnile jer nisu mogle da završe frizure i šminku", ispričao je on.

Bonus video: