Ne može se navići na bol i žalost

Obilježila 46. rođendan preminulog supruga i frontmena benda Linkin Park Čestera Beningtona emotivnom porukom

3178 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Talinda Benington, udovica preminulog frontmena benda Linkin Park, Čestera Beningtona, podijelila je sa njegovim fanovima na društvenim mrežama poruku, u čast 46. rođendana muzičara.

Benington je preminuo u julu 2017. godine, nakon što je oduzeo sebi život u 41. godini, a od tada, Talinda svake godine u sedmici kada bi trebalo da bude njegov rođendan (20. marta) to obilježi emotivnim porukama koje objavljuje javno.

"Bol ne postaje lakši, ali kako kažu, navikneš se vremenom na njega. Nisam sigurna da li u potpunosti vjerujem na to. Ne postoji način da se navikneš na ovakvu vrstu žalosti. Dajem sve od sebe da podignem našu djecu onako kako smo planirali. Ti si bio moja druga polovina i veoma je teško hodati bez tebe. Volim te i uvijek ćemo te slaviti ovog dana", napisala je Talinda.

Od kako je njen suprug preminuo, ona se posvetila borbi za podizanje svijesti o značaju mentalnog zdravlja. Na dan kada je Čester trebalo da napuni 42. godine pokrenula je neprofitnu organizaciju "320 Promjena pravca", a čiji je cilj lakša dostupnost pomoći onima koji se bore sa mentalnim oboljenjima.

Na jednom događaju 2018. godine, Talinda je pričala o tome kako je nakon smrti supruga postala edukovanija po pitanju prepoznavanja znakova koje odaju oni čiji su životi u opasnosti.

"Svi znaci su bili tu: beznađe, promjena ponašanja, izolacija - to je sve bio dio naše dnevne rutine", priznala je ona.

Rođendan preminulog kolege obilježili su i članovi Linkin Parka, objavom na Twitteru.

"Srećan rođendan, Čester. Nedostaješ nam", poručili su sa zvaničnog naloga.

Njegov rođendan obilježili su i muzičari iz benda Grey Daze, čiji je Čester bio član prije nego što je oformio Linkin Park.

Prošlog aprila, iz benda Grey Daze najavili su da rade na novom albumu koji će biti objavljen u čast njihovog preminulog kolege.

Ovaj album koji još uvijek nije objavljen, prati LP "Amends" iz 2020. godine, a koji je snimljen zahvaljujući sačuvanim snimcima Beningtona sa proba.

Bonus video: