Džon Voters brani Džonija Depa od kulture otkazivanja

"Džonija Depa nikada nisam vidio da se ponaša loše prema ženama u cijelom svom životu - a zajedno smo se drogirali i pili", ispričao je režiser

2024 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Režiser Džon Voters iskoristio je priliku razgovarajući za The New York Times, da stane u odbranu glumca Džonija Deba, za kojeg vjeruje da trpi "kulturu otkazivanja", zbog optužbi za porodično nasilje.

Voters, koji je sa Depom sarađivao na komediji "Cry-Baby" iz 1990. godine, ima svoj stav kada je u pitanju kultura otkazivanja - fenomen koji se dešava sa slavnim ličnostima kada zbog optužbi za ponašanje koje nije pozitivno, počinju da gube angažmane.

"Postoje ljudi koje bih vrlo rado otkazao, ali u većini slučaja to kažem u šali. Neću komentarisati svaku osobu pojedinačno koja je doživjela kulturu otkazivanja i otkriti šta mislil, ali Džonija Depa nikada nisam vidio da se ponaša loše prema ženama u cijelom svom životu - a zajedno smo se drogirali i pili", ispričao je režiser.

Dep se suočio sa kulturom otkazivanja nakon što ga je bivša supruga, glumica Amber Herd optužila za porodično nasilje.

Iako je i ona sama bila nasilna prema Depu, te su za to iznijeti dokazi na sudu, fanovi glumca na društvenim mrežama često ističu da se njoj nije desilo da režiseri i producenti izbjegavaju da je angažuju, te da ne snosi posljedice.

U septembru prošle godine, Dep se na konferenciji a medije u okviru San Sebastian film festivala požalio da je žrtva kulture otkazivanja.

"To se može vidjeti kao događaj u istoriji koji traje koliko god da traje, to kulturno otkazivanje, potreba da odmah osudimo nekoga na osnovu bilo čega. To je toliko izmaklo kontroli da mogu da garantujem - niko više nije bezbjedan. Niko od vas", ispričao je Dep.

On je, nakon suđenja sa Herd sam odustao od uloge u franšizi "Fantastic Beasts", a zamijenio ga je Mads Mikelsen.

U februaru ove godine na sajtu change.org pokrenuta je peticija da se Dep i njegov lik Džek vrate u novom nastavku "Pirata sa Kariba", jer se spekuliše da je upravo skandal sa Herd zaslužan za gubitak angažmana.

Do danas je sakupljeno je više od 700 hiljada potpisa.

Bonus video: