Foto: Privatna arhiva

Saradnja sa Severinom je vrhunac moje dosadašnje karijere

Model je naravno pravljen samo za Severinu i to baš pred Novu godinu kada sam i dobio poziv za saradnju. To je značilo da od tog trenutka za nas nema novogodišnjeg slavlja, praznika, ni odmora, jer smo na izradi odjevnog komada radili bukvalno dan-noć

12230 pregleda 99 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Hrvatska pjevačica Severina sjutra u podne objavljuje novi singl “Fališ mi”, a fotografijama sa snimanja pokušala je da dočara kako je bilo na snimanju i ujedno zagolica maštu fanovima.

Splitska pjevačica godinama njeguje specifičan modni stil i za nju ne postoje modni promašaji. Bilo da je u pitanju snimanje spota, nastup, crveni tepih ili svakodnevno pojavljivanje, Severina vodi računa o svakom detalju, pa je tako bilo i ovoga puta. Okupila je tim kreatora koji su radili kostime za njen novi video, a pojaviće se i u kombinezonu koji je za nju kreirao crnogorski dizajner Lazar Ilić.

Lazar Ilić
foto: Privatna arhiva

”Saradnja sa Severinom bila je u određenom smislu highlight moje dosadašnje karijere kada je riječ o stilizaciji pjevača sa naših prostora. Tome je doprinijelo i to što sam uz Severinu takođe za potrebe spota radio stajling to jeste šivenje odijela za najveću bugarsku zvijezdu Azisa, pa je samim tim izazov bio još veći”, priznaje u razgovoru za Vijesti Ilić.

Lazar Ilić
foto: Privatna arhiva

On ne krije da je siguran da je Severina sa razlogom godinama omiljena svim generacijama i to zahvaljujući svojoj energiji i profesionalizmu, ali i izgledu.

”Do naše saradnje je došlo preko, sada već, moje prijateljice Elene Nikolaevne koja je Severinina stilistkinja. Ona mi je ukazala veliko povjerenje uključivši me u ovu priču, i na tome sam joj jako, jako zahvalan”, dodao je Ilić.

Ovaj kombinezon radio je po Severininim mjerama, a svi detalji ručno su ušiveni.

Lazar Ilić
foto: Privatna arhiva

”Model je naravno pravljen samo za Severinu i to baš pred Novu godinu kada sam i dobio poziv za saradnju. To je značilo da od tog trenutka za nas nema novogodišnjeg slavlja, praznika, ni odmora, jer smo na izradi odjevnog komada radili bukvalno dan-noć. Kombinezon koji smo napravili rađen je po Severininim mjerama, a ona ga je iznijela baš onako kako sam zamišljao da će izgledati na njoj prilikom procesa stvaranja”, ispričao je crnogorski dizajner.

Iako su kostimi koje nosi na nastupima i u spotovima uvijek efektni, moraju biti i udobni, pa je to bio još jedan zadatak više za Ilića. Prosto, morao je da sve to uklopi.

Severina
foto: Instagram

”Severina je jedna od onih ličnosti sa javne scene koja ima jasno izgrađen stil, ali je uvijek raspoložena da čuje i uvaži prijedlog ili savjet. Naša saradnja je zaista bila toliko divna jer je Severina izuzetno prijatna, žena koja se sa velikim uvažavanjem odnosi prema svim svojim saradnicima, zato sam stava da je ona zaista pravi primjer kako jedna velika zvijezda treba da se ponaša”, prepričava svoje utiske o saradnji Ilić i dodaje:

”Siguran sam da bi mnoge javne ličnosti trebale da se ugledaju na takvo ponašanje, optimizam, jednostavnost, prijatnost i profesionalnost”.

Crnogorski dizajner osvrnuo se i na Severinin stil koji je pokušao da opiše:

”Severinin stil je spoj modernog i elegantnog, on je damski, a opet urban - to je savršen spoj! Njena stilistkinja, Elena Nikolaevna, je neko ko taj stil poznaje savršeno i one zajedno odlično funkcionišu, tako da tu nema potrebe za bilo kakvim promjenama, jer sjajne stvari ne treba mijenjati. Ali ću se vrlo rado odazvati sljedećem zadatku prvom prilikom koja mi se ukaže kada Seve i Elena osmisle neki novi projekat”, obećava Ilić koji je nedavno bio zadužen i za kostim mlade srpske pjevačice Angeline za njen nastup na festivalu “Pesma za Evroviziju”. ️

”Prilikom rada i pripreme nastupa kakav je Angelinin prostra za kreativnost je bilo zaista puno. Angelina još uz to ima veliki kreativni tim, i više osoba je uključeno u proces donošenja odluke. To mi je ujedno bilo veoma interesantno kada se svi skupimo i zajedno izlažemo svoje vizije i ideje o njenom vizuelnom identitetu”, otkriva sagovornik Vijesti.

”Kada govorimo konkretno o kostimu koji sam radio za njen nastup ‘Pesma za Evroviziju’ imao sam maksimalnu slobodu izražavanja i posebno mi je drago što su svi ostali pozitivno reagovali na moje ideje. Jako je važno to što to nije bio samo jedan kostim, već tom važnom nastupu prethode dva mjeseca javnih nastupa, emisija, slikanja… Zato mogu da kažem da iza te jedne večeri zaista stoji veliki posao, trud i posvećenost”, ispričao je on.

Na pitanje hoće li ga neka od velikih zvijezda inspirisati da napravi kolekciju i posveti je istoj, odgovara:

”Velike zvijezde, kako sa domaće, i tako i sa svjetske scene pratim jer me one inspirišu na dnevnom nivou. Ranije nisam ni mogao da zamislim koliko su ideje koje imam nepresušne i kakve sve projekte mogu da realizujem. Međutim, kada radim sa sjajnim i inspirativnim ljudima, ideje naviru same od sebe. Iz dana u dan se rađaju nove, što je ujedno i nova prilika, a to je najljepša čar ovoga posla”, smatra on.

Iako je do sada imao priliku da osmisli stajling ili kreira za brojne kako domaće, tako i regionalne zvijezde, priznaje da teško može da izdvoji samo jednu.

”Ne volim da dajem politički korektne odgovore, ali zaista je svaka zvijezda posebna na svoj način i svaka, ali bukvalno, svaka ima svoj stil. To ne znači da je on uvijek dobar i ispravan, ali bitno je da ga ima”, smatra kreator koji čak nije moga da izdvoji ni koja mu je zvijezda pri saradnji zadala “najviše muke”:

”Nije lako raditi sa njima, ali je nadasve zabavno”, zaključuje Ilić.

Bonus video: