Džim Keri: Holivud je masa bez kičme

"Kris nije podigao optužnicu protiv Smita jer želi da izbjegne dizanje tenzija. Da sam na njegovom mjestu jutro nakon dodjele bih saopštio javnosti da tužim Vila i tražim odštetu od 200 miliona dolara, jer taj video će biti tu za sva vremena. Ta uvreda će ostati tu jako dugo"

4952 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glumca i komičara Krisa Roka, koji je u centru pažnje proteklih dana jer ga je tokom ceremonije dodjele Oskara u živom programu ošamario kolega Vil Smit, nakon što se našalio na račun frizure njegove supruge Džejde Pinket Smit, podržale su brojne holivudske zvijezde.

Pored Saše Baron Koena, Vudija Harlesona i Roberta de Nira, među njima je i glumac i komičar Džim Keri.

On je javno iskritikovao zvijezde koje su sjedele u publici tokom Oskara, a koje su aplaudirale Vilu Smitu desetak minuta nakon što je udario kolegu, kada mu je uručen Oskar za najbolju glavnu mušku ulogu za film "King Richard".

"Bilo mi je muka. Smučilo mi se zbog toga što su svi ustali da mu aplaudiraju. Stekao sam utisak da je Holivud masa bez kičme. Ovo je jasan znak da mi više nismo kul društvo", poručio je Keri.

"Kris nije podigao optužnicu protiv Smita jer želi da izbjegne dizanje tenzija. Da sam na njegovom mjestu jutro nakon dodjele bih saopštio javnosti da tužim Vila i tražim odštetu od 200 miliona dolara, jer taj video će biti tu za sva vremena. Ta uvreda će ostati tu jako dugo", pojasnio je glumac i komičar.

Neke slavne ličnosti stale su u odbranu Vila Smita, jer smatraju da su šale na račun bolesti nepoželjne, te da Rok nije smio da se na taj način obraća Pinket Smit koja je izgubila kosu zbog alopecije.

Rok je uporedio obrijanu glavu Vilove supruge sa obrijanom glavom Demi Mur u filmu "Dži Aj Džejn" Ridlija Skota iz 1997. godine.

"Ako želite da dobacujete iz publike jer se sa nečim ne slažete, ili da pišete reagovanja na Twitteru, to je potpuno u redu, ali ne možete da se popnete na binu i udarite nekoga jer vam se nije svidjelo šta priča", istakao je Keri.

"Šamar je došao iznenada, jer Vil ima nešto u sebi što ga frustrira. Želim mu sve najbolje. Nemam ništa protiv njega. Učinio je sjajne stvari, ali trenutno se ne nalazi na dobrom mjestu. Ovo je bacilo sjenku na cijelo veče dodjele Oskara", zaključio je Keri.

Smit se naknadno izvinio Krisu Roku objavom na Instagramu gdje je rekao da je njegovo ponašanje na svečanosti dodjele nagrada bilo „neprihvatljivo i neoprostivo“.

„Želio bih ti se javno izviniti, Kris. Bio sam izvan sebe i pogriješio sam“, napisao je Smit.

Akademija filmske umjetnosti i nauke, koja broji skoro deset hiljada članova, osudila je Smitove postupke poručivši da razmatra stvar.

"Zvanično smo započeli istragu incidenta i istražićemo dalje radnje i posljedice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom", navela je Akademija.

Bonus video: