Nagrade za najbolju dizajnerku i kolekciju dobile Banović i Đurđić

Priznanja su dobili i Ljubica Medenica i MItar Filipović, kao najtraženiji manekenka i maneken, za najboljeg modnog fotografa Nedjelje mode proglašena je Jelena Bujić, nagrada za najboljeg frizera uručena je Zorani Vukčević ispred Kuće mode i ljepote Zoran, a kao najbolja modna šminkerka odabrana je Marija Ivanović - Šuković

4901 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Mirela Hodžić
Foto: Mirela Hodžić

Povodom 15 godina od održavanja prvog Montenegro Fashion Weeka, sinoć su u Capital Plazi u Podgorici uručene nagrade i zvaničnno otvoreno jubilarno, 30. izdanje ove manifestacije.

Montenegro Fashion Week
foto: Mirela Zogović

Za najbolju dizajnerku Modna komora Crne Gore na čelu sa Srđom Lubardom, odabrala je Marinu Banović, dok je za najbolju kolekciju proglašena "Grubo vrijeme" od čak 30 modela, koju je Milena Đurđić predstavila na prošloj Nedjelji mode.

Banović je odabrana kao dizajnerka koja je, prema riječima Lubarde uz Fashion Week bila od prvog do posljednjeg izdanja, te da je upravo njen prijedlog bio da se pokrene ta manifestacija u Crnoj Gori.

"Čim je Srđa počeo sa najavom - od početka je tu, najstariji dizajner, pomislila sam: 'Ovo sam 100 odsto ja'", u šali je kazala modna dizajnerka prilikom preuzimanja nagrade.

Montenegro Fashion Week
foto: Mirela Zogović

"Sada ću predstaviti takođe moju dragu prijateljicu sa kojom se privatno dobro slažem, ali kada je riječ o poslu uvijek imamo neke konflikte, valjda smo takvih temperamenata... Njena kolekcija je najbolja u proteklih deset godina, a Milena Đurđiće ju je predstavila na prethodnom Fashion Weeku", najavio je Lubarda.

Za modnu novinarku proglašena je Ranka Perović uz poseban osvrt na njenu dugogodišnju emisiju "Stil" koja se emituje na RTCG-u, dok je nagrada uručena i urednici MNE magazina za dugogodišnju podršku manifestaciji.

Priznanja su dobili i Ljubica Medenica i MItar Filipović, kao najtraženiji manekenka i maneken, za najboljeg modnog fotografa Nedjelje mode proglašena je Jelena Bujić, nagrada za najboljeg frizera uručena je Zorani Vukčević ispred Kuće mode i ljepote Zoran, a kao najbolja modna šminkerka odabrana je Marija Ivanović - Šuković.

Ljubica Medenica
Ljubica Medenicafoto: Mirela Zogović

Nagrade su dobili i dizajnerka Nataša Pejović i PR Porto Montenegra Danilo Kalezić, kao najstilizovanija dama i muškarac.

Specijalne nagrade uručene su i brojnim sponzorima čiji je značaj za održavanje Nedjelje mode, Lubarda posebno istakao.

U okviru Somersby Fashion Weeka, kako glasi zvaničan naziv 30. izdanja, u utorak veče na Imanju Knjaz, kolekcije će prikazati Marina Banović & Pretty Ballerinas, Bata Spasojević, studenti sa Modnog dizajna, Valentina Mitrović - Zvezdice i Ana Suevalova, a muzički gost će biti Marijana Zlopaša.

Srijeda je rezervisana za Veče održive mode, a 21. april za kolekcije koje potpisuju Antony Morato, Nemanja Pantelić, Natalija Urbanova, Class Outlet i Verica Rakočević, dok će u pauzi nastupiti Nenad Knežević - Knez.

Bonus video: