Elen Pompeo: "Ketrin Hajgl je bila sto odsto u pravu"

Hajgl je u medijima okarakterisana kao negativac i zahtjevna glumica nakon što je javno iskritikovala ABC produkciju koja snima "Uvod u anatomiju" za loše radne uslove, zbog čega je i otpuštena iz projekta, a ona je potom zahtijevala i da se povuče njena Emi nominacija za ulogu u toj seriji

4154 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glumica Elen Pompeo, koja već duži niz godina tumači lik Meredit Grej u seriji "Uvod u anatomiju" stala je u odbranu bivše koleginice Ketrin Hajgl, ali tek deceniju kasnije.

Naime, Hajgl je u medijima okarakterisana kao negativac i zahtjevna glumica nakon što je javno iskritikovala ABC produkciju koja snima "Uvod u anatomiju" za loše radne uslove, zbog čega je i otpuštena iz projekta, a ona je potom zahtijevala i da se povuče njena Emi nominacija za ulogu u toj seriji.

Sada je Pompeo pohvalila Hajgl za hrabre komentare koje je imala rije deset godina.

"Sjećam se da je Hajgl rekla nešto u jednoj emisiji, što se odnosilo na nevjerovatan broj radnih sati i bila je sto odsto u pravu. Da je to danas ispričala bila bi proglašena za heroja, ali ona je bila ispred vremena", izjavila je Pompeo u podcastu "Tell Me".

"Naravno, hajde da okrivimo ženu i nazovemo je nezahvalnom jer je sto odsto iskrena i apsolutno u pravu za sve što je rekla. Ona je bila nevjerovatno hrabra jer je govorila istinu. NIšta nije slagala. Ali mi smo tada bili mladi, uzbuđeni što uopšte imamo priliku da budemo tu i srećni kada nas pozovu na prijeme i žurke. Bili smo spremni da radimo sve što nam kažu", prisjetila se glumica.

Hajgl je 2009. godine u emisiji "The Late Show With David Letterman" set "Uvoda u anatomiju" opisala kao 17 sati rada dnevno, što je po njenom mišljenju bilo "zlobno i okrutno". Komentara se prisjetila i nedavno u susret štrajka glumaca, ističući u postu na svom Instagram profilu da je "dobila otkaz jer je progovorila".

Nakon pomenutih komentara, mediji su često pisali o Hajgl kao izuzetno zahtjevnoj glumici koja je teška za saradnju, a što je kaže uticalo loše na njenu karijeru, ali i mentalno zdravlje.

"Možda sam rekla neke stvari koje se nekima nisu dopale, ali to je eskaliralo u - ona je nezahvalna, teška za saradnju, neprofesionalna. Šta je definicija osobe teške za saradnju? Je li to osoba koja izražava mišljenje koje se drugima ne dopada. Imam 42 godine i to me i dalje nervira", ispričala je za Washington Posto glumica, koja je kasnije bila zainteresovana da se vrati u seriju kako bi dala kraj svom liku, ali ju je autorka "Uvoda u anatomiju", Šonda Rajms odbila.

Pompeo, koja je sada i izvršni producent u "Uvodu u anatomiju" istakla je da su stvari napredovale od dana kada je Hajgl dobila otkaz, te da srećni glumci znači i manje drame na setu.

"Sada sam veoma srećna sa brojem radnih sati. Ranije smo imali nevjerovatno ludu satnicu", istakla je ona.

"Uvod u anatomiju" trenutno drži rekord kao najduža serija žanra bolnička drama u istoriji televizije. U januaru je nastavljeno snimanje 19. sezone, a pored Pompeo, Čendra Vilson i Džejms Pikens Džunior jedini su glumci iz originalne postave koji još uvijek igraju u njoj.

Bonus video: