Bakić na crvenom tepihu u Kanu

Učešće na crvenom tepihu u Kanu smatra za veliku čast

10475 pregleda 15 komentar(a)
Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Crnogorski influenser i modni dizajner Radun Bakić dobio je priliku da učestvuje na crvenom tepihu festivala u Kanu. Tako će Podgoričanin stati rame uz rame sa zvijezdama svjetskog džet-seta.

”Život ti često zatvori vrata, ali otvori zgradu. Mnogo puta sam bio odbijen na različitim događajima u Crnoj Gori, Srbiji i okruženju. Ali posredstvom kolaboracije sa jednim francuskim magazinom za koji sam odradio naslovnu stranu, dobio sam poziv da budem na crvenom tepihu festivala u Kanu. To je inače prvi crveni tepih u mom životu”, pohvalio se u razgovoru za Vijesti Bakić.

Ono što će je siguran da će ostvariti pojavljivanjem na ovom crvenom tepihu je komunikacija sa medijima poput Elle, Loficciel Monaco i Harpes Bazar.

”Na tepihu se nalaze paparazi iz čitave modne i medijske branše iz svjetskog džet-seta. Oni svi nakon šoua čekaju ličnosti i nude im fotke koje će objaviti u razmjeni za novac, ali to nije nešto u čemu ću učestvovati, već sam organizovao zahvaljujući mejlovima gdje ću i kada u kom magazinu zavrišti. To je velika organizacija i nimalo naivna”, napominje Bakić.

Učešće na crvenom tepihu u Kanu smatra za veliku čast.

Radun Bakić
foto: Privatna arhiva

”Zahvalan sam Bogu i univerzumu što samo sa ovoliko malo godina imam priliku da budem dio ovakvog događaja. Nadam se da ću inspirisati mlade i starije da uvijek idu svojim putem i da im niko nikada ne kaže da nešto ne mogu, da nikada ne smiju da pomisle da su previše za nekoga, jer će uspjeti samo onakvi kakvi zaista jesu. Taj sjaj će privuci velike mase. A ja obećavam svima da sam tek počeo, da ću tek da izgradim, nadam se, svoj daleki put”, otkriva planove Bakić.

Iako je svoj autfit pripremao mjesec dana, na crvenom tepihu nosiće drugu kreaciju.

”Kreaciju koju sam planirao da nosim nestala je na carini. Međutim, imao sam sreću da se za dan spremim, a još sam zadovoljniji ovim autfitom, jer je mnogo bolji. Kreaciju sam osmislio sam, u pitanju je robotski zlatni oklop, kako i dolikuje nekome ko je Lav u horoskopu. Nosiću dvije kreacije na otvaranju i zatvaranju”, ispričao je Bakić.

Kad su kreacije u pitanju, na crvenom tepihu često se mogu vidjeti i glamurozne, ali i kič kreacije.

”Kič je po mom mišljenju najkompleksnija vrsta umjetnosti. Ko umije da se igra sa ta tri slova, može sve. Glamur je dosadan, kič je interesantan”, priznaje Bakić koji će se naći na crvenom tepihu sa velikim brojem svjetskih zvijezda iz svijeta filma i muzike. Ipak, jednu posebno čeka da sretne.

”U pitanju je Lejdi Gaga. Ona je ogromna inspiracija i pokazuje kako treba magičnu prašinu zvanu harizma iskazivati svijetu”, tvrdi Bakić koji se nada da će uspjeti da na festivalu odgleda i neki od ponuđenih filmova.

”Posjetiću sve što budem mogao, film koji ću gledati zavisi od datuma kad budem išao na festival. Mada volio bih da budem u Kanu kad se bude prikazivalo ostvarenje ‘Boyfriend from heaven’”, zaključuje Bakić.

Bonus video: