Dženifer Lopez: Bilo mi je teško, htjela sam da odustanem

Glumica, pjevačica i plesačica rekla je da je njen početak bio izuzetno težak. Susrela se s brutalnim kritikama javnosti, posebno na račun izgleda, a najviše figure koja nije pratila tadašnje standarde ljepote

2484 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Iako je danas je uspješna muzičarka i glumica, uspjela je da ostvari sve svoje snove i nema joj premca u holivudskom svijetu, nije uvijek bilo tako u životu Dženifer Lopez. Naime, kao mlada Njujorčanka iz Bronksa, porijeklom Portorikanka imala je trnovit put do uspjeha. Sada se u svom dokumentarcu svega prisjetila.

Na Netflixu je krenuo novi dokumentarac "Halftime" u kojem Dženifer Lopez opisuje svoj put do uspjeha, prisjeća se najbitnijih dijelova svoje 30 godina duge karijere, ali i onih koje bi najradije zaboravila.

Glumica, pjevačica i plesačica rekla je da je njen početak bio izuzetno težak. Susrela se s brutalnim kritikama javnosti, posebno na račun izgleda, a najviše figure koja nije pratila tadašnje standarde ljepote.

"Kada sam počinjala karijeru, ideali ljepote bili su sasvim drugačiji od ovih danas. Tražile su se visoke, vrlo mršave plavuše. Obline nisu bile na cijeni", ispričala je u dokumentarcu, pa dodala da je zbog kritika skoro od svega odustala.

"Bilo je puno trenutaka u kojima sam samo htjela da odustanem. Morala sam ozbiljno spoznati ko sam i vjerovati u to", objasnila je.

Kazala je da je odrasla okružena punijim ženama, te da se svojih oblina nikada nije željela stidjeti. Zatim se u dokumentarcu pojavio i njen sadašnji vjerenik, glumac Ben Aflek, sa kojim je bila i prije 20 godina na samom uzletu svoje karijere.

"Ben me upitao da li mi smeta toliko kritika i kako se nosim sa svime. Rekla sam mu da sam Latina i još pri tom žena, te da sam takav tretman i očekivala", kazala je.

Posebno emotivna Lopez je bila kada se prisjetila svog povratka s porodiljskog odsustva, u vrijeme kada je postala i samohrana majka svojih tada trogodišnjih blizanaca Eme i Maksa.

"Kao umjetnici, bilo mi je jako teško ponovno pronaći taj dio sebe. Trudila sam se da izgradim savršen život, posvetila se djeci. Kada su oni imali tri godine, razvela sam se. Stoga sam u tom trenutku bila samohrana majka, sa dvoje male djece. A znate kada imate 42. ne nude vam se uloge baš samo tako. Mislim da tada nisam znala svoju vrijednost", zaljučila je ona.

Kako su godine odmicale, Lopez je na muzičkim listama samo sve više rasla. Zaredala je nekoliko hitova, a potom se pokrenula i glumačka karijera. Danas se njeno bogatstvo procjenjuje na 400 miliona dolara.

Bonus video: