Publika ga otkrila zahvaljujući društvenim mrežama

Bio sam u Crnoj Gori već nekoliko puta i uvijek je bilo super. Opuč festival je vrlo brzo postao jedan od najboljih festivala u regionu, tako da se stvarno veselim druženju i odličnim nastupima

5585 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Slovenački stand up komičar Tin Vodopivec, drugi put će nastupiti na Opuč festivalu u Podgorici, i to 6. oktobra uz kolege Mirandu Lončar (Bosna i Hercegovina), Tina Sedlara i Vlatka Štampara (Hrvatska), dok će domaćin Andrija Dabanović imati zadatak da ih najavi i predstavi publici.

O tome šta je pripremio za četvrto izdanje Opuč festivala koje se održava od 5. do 7. oktobra u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, čiji nastup kada su u pitanju kolege koje će nastupiti sa njim neće propustiti, te kakve utiske nosi sa prošlog nastupa u Podgorici, Vodopivec govori za “Vijesti”.

”Bio sam u Crnoj Gori već nekoliko puta i uvijek je bilo super. Opuč festival je vrlo brzo postao jedan od najboljih festivala u regionu, tako da se stvarno veselim druženju i odličnim nastupima”, ističe on, a potom nagovještava svoj repertoar.

”Posljednji put sam bio u Crnoj Gori prije nego se dogodila ‘svi-znate-šta’, a od tad sam postao otac, kupio kuću, režirao svoj prvi film, prodao kuću... (smijeh), tako da imam puno novih stvari, koje će, nadam se, nasmijati publiku”, najavio je on.

Kako kaže, duže vrijeme nije dijelio binu sa kolegama, pa će Opuč festival iskoristiti da to nadoknadi.

”Prošlo je nekoliko godina od kad smo se vidjeli, tako da mislim da neću propustiti nastup ama baš nikoga”, uz osmijeh odgovara Slovenac, koji se osvrnuo i na trend stand up komičara da djelove svojih nastupa dijele na društvenim mrežama u formi kratkih video-snimaka.

”Da, to je stvarno postao trend u cijelom svijetu i moram priznati da to koristim dosta urnebesno (smijeh). Nisam toliko fotogeničan, da bi imao dobre fotke na Instagramu, a ni ne znam napisati Fejsbuk komentar, koji bi svi šerovali, tako da mi ne preostaje drugo nego da stavim minutu po minutu nastupa onlajn. I zasad je super”, odgovara Vodopivec.

”Dosta nove publike me tako otkrilo, nekoliko ljudi sam morao blokirati (smijeh). Posebno mlađa publika može tako otkriti nove komičare, jedino što je postalo problem je onda to, kako privući sve te ljudi, da te dođu pogledati i čuti u živo. To je nešto sa čim imamo sada svi problem - od muzičara, do komedije, pozorišta i bioskopa. Zašto bi otišao od kuće kad imam sve doma?”, pita se stand up komičar, a potom daje i odgovor.

”Zbog druženja i iskustva uživo, koji ne može da nadomjesti ništa drugo”, smatra on, a zatim daje savjet i svima onima koji misle da imaju talenat za stand up komediju.

”Jedino šta mogu reći je, probajte. Pripremite pet minuta fora i penjite se na pozornicu. To je to”, savjet je Vodopiveca.

A svi oni koji bi voljeli da dobiju tih “pet minuta” mogu se prijaviti za radionice stand up komedije koje se tradicionalno održavaju prvog dana Opuč festivala - 5. oktobra.

U okviru trećeg dana festivala, 7. oktobra publika će imati priliku da čuje i repertoar Srđana Jovanovića, Srđana Olmana (Srbija), Dušana Jokića (Bosna i Hercegovina) i Anta Travizija (Hrvatska), dok će Filip Ugrenović iz Srbije imati zadatak da ih najavi i predstavi publici.

Bonus video: