Modom protiv raka dojke

Najavljeno 31. izdanje crnogorske Nedjelje mode, koje će biti održano od 24. do 27. oktobra

4726 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Parola jesenjeg izdanja crnogorske Nedjelje mode, u organizaciji Modne komore Crne Gore je - “Modom protiv raka dojke”, a ova manifestacija održaće se od 24. do 27. oktobra.

Kako su poručili iz Modne komore Crne Gore, parola 31. izdanja crnogorskog Fashion Weeka odabrana je sa namjerom da skrenu pažnju na izuzetno važnu temu.

”Specijalno ovim povodom će iz Amerike doputovati supermodel Emina Čunmuljaj, naša ambasadorka dobre volje, koja će na taj način dati svoj doprinos u promociji prevencije ranog otkrivanja raka dojke kod žena, uz podršku poliklinke Natal”, najavljuje se u saopštenju.

Svečano otvaranje Somersby Fashion Week Montenegro manifestacije zakazano je za 24. oktobar u Capital Plazi, a prvi dan biće u znaku modne revije Marine Banović i humanitarne akcije.

”U pitanju je humanitarna akcija za pomoć u uspostavljanju Centra za rehabilitaciju i dugotrajni oporavak od traume nasilja za žene i djecu, koju realizujemo u saradnji sa organizacijom SOS telefon iz Nikšića. Da li ste znali da svakih sedam minuta jedna žena doživi nasilje u porodici u Crnoj Gori! Zato ne čekajte ni minut da donirate za uspostavljanje Centra za rehabilitaciju i dugotrajni oporavak od traume nasilja za žene i djecu”, poručuju organizatori.

Sanja Bobar
Sanja Bobarfoto: Nikola Pejović

Program sa revijama biće organizovan 25. i 27. oktobra na Imanju Knjaz, sa početkom u 20.30 sati obje večeri.

Drugog dana Nedjelje mode, 25. oktobra, svoje kolekcije predstavice Manuel Fernandez, House of Anki, diplomci smjera Modni dizajn FDM UDG, Sleen Exclusive (designers team), Helena Scritore i Senaka Tujković.

Posljednji dan koji će se održati 27. oktobra, rezervisan je za predstavljanje radova Julijane Rakočević, Marie Rosario Vendito, studenata III godine na smjeru Modni dizajn UDG-a, Nataliju Urbanovu, Valentinu Mitrović - Zvjezdice i Sanju Bobar.

”Kao što smo naveli, Nedjelja mode će i ovog puta imati humanitarni momenat u okviru samog događaja. Takođe, MKCG uvijek daje podršku mladim dizajnerima sa Fakulteta za dizajn i multimediju UDG tako će biti i ovog puta kada će se predstaviti studenti za modni dizajn”, dodaju organizatori.

”U okviru događaja biće upriličena i izložba slika umjetnice Senke Tujković, koja će imati i modnu reviju sa haljinama oslikanim crnogorskim motivima. Iz navedenog se može zaključiti, a mi sa ponosom ističemo, da Somersby Montenegro Fashion Week već godinama nosi epitet najvećeg modno-kulturno-humanitarnog događaja u Crnoj Gori”, ističe su u saopštenju.

Bonus video: