Ljubav prema modi utkana u kolekciju

Cijeli svoj život ja sam zaljubljenik u modu. U svijet kreiranja ušla sam prvenstveno iz hobija, kreirajući modele za sebe

7022 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nedjelja mode jesen/zima biće obilježena naredne sedmice, tačnije od 24. do 27. oktobra, a poseljednjeg dana svoju kolekciju predstaviće i crnogorska dizanjerka Julijana Rakočević.

Pored dugogodišnjeg modnog iskustva, Julijana se tek sad odlučila da na jednom ovakvom događaju predstavi svoje modele, pa će ovo biti njena prva revija.

Julijana Rakočević
foto: Dušan Petrović

”Moja prva kolekcija je savremena i moderna, a inspirisana je hrabrom i odvažnom ženom. Kolekcija sadrži odijela sa pantalonama, kombinezone, mantile, ali i ultra glamurozne večernje haljine, koje će, po mom mišljenu, ostaviti najveći utisak”, tvrdi u razgovoru za “Vijesti” Rakočevićeva, te otkriva kako je počela njena modna priča:

Julijana Rakočević
foto: Dušan Petrović

”Cijeli svoj život ja sam zaljubljenik u modu. U svijet kreiranja ušla sam prvenstveno iz hobija, kreirajući modele za sebe. Zahvaljujući društvenim mrežama, putem kojih se danas lakše i dostupnije možeš povezati i sa ljudima koje ne poznaješ i ne susrećeš ih, ja sam se povezala sa djevojkama širom zemlje i regiona. Od njih sam dobijala ogroman broj upita za modele koje sam nosila, a dobila sam i ono najvažnije- podršku i podstrek da počnem da se bavim ovim predivnim, kreativnim poslom”, prisjetila se Julijana koja je do ove revije više bila fokusirana na pravljenje modela koji se mogu nositi svaki dan. o tome koliko je bitno dati svoj modni pečat i kroz komade koji se mogu nositi svaki dan, kaže:

Julijana Rakočević
foto: Dušan Petrović

”Kada sam počela da kreiram za sebe, to su upravo bili komadi za svaki dan, i ja sam kroz te svakodnevne modele najviše pronašla sebe. Zapravo, oni su u potpunosti bili inspirisani mojim stilom. Odjevnim komadima za svaki dan pridajem veliku pažnju i trudim se da svaki komad odjeće bude autentičan i prepoznatljiv, jer su upravo casual kombinacije najveća mogućnost da izrazimo svoje osobenosti”, smatra ona.

Julijana Rakočević
foto: Dušan Petrović

Iako se većina kreatora odlučuje za glamurozne i večernje haljine, Julijanine modne linije uglavnom su sadržale pantalone. Na pitanje jesu li žene odvažnije u pantalonama ili u suknji, odgovara:

”Svjedoci smo da pantalone dominiraju kao izbor mnogih žena u svakodnevnom načinu odijevanja, a to prvenstveno iz razloga same praktičnosti nošenja pantalona. Međutim, prema energetskoj simbolici, žene bi trebalo da nose povremeno haljine ili suknje - isključivo iz energetskih razloga”, napominje kreatorka, te dodaje:

Julijana Rakočević
foto: Dušan Petrović

”U nekim kluturama smatraju da oblačenjem suknji žena se povezuje sa zemljom i jača svoju moćnu i nevjerovatnu žensku energiju. Pa eto razloga da u svojoj prvoj kolekciji dam prednost i više pažnje suknjama ili haljinama u kojima žene zaista zrače posebnom harizmom. Što se tiče odvažnosti, smatram da žena može da iznese sve što poželi ako se osjeća dobro u svom tijelu i u tome što nosi”, savjetuje Rakočevićeva koja smatra da je ljepota je u jednostavnosti, pa se njeni modeli lako kombinuju sa drugim komadima.

”Jednostavnost je ono čime se vodim kada su odjevni komadi za svaki dan u pitanju. Upravo ta klasičnost kojim se i odlikuju doprinosi tom da se lako kombinuju sa raznim drugim komadima”, zaključuje ona.

Bonus video: