Kevin Spejsi oslobođen optužbe za zlostavljanje glumca Entonija Rapa

Spejsi se suočava sa krivičnim suđenjem u Londonu sledeće godine nakon što se izjasnio da nije kriv po pet optužbi za seksualni prestup zbog navodnih napada između 2005. i 2013. godine

10754 pregleda 1 komentar(a)
Spejsi, Foto: Reuters
Spejsi, Foto: Reuters

Sud u Njujorku odlučio je da Kevin Spejsi nije kriv za zlostavljanje glumca Entonija Rapa, koji ga je optužio da je na krevetu legao na njega, poslije jedne zabave 1986. godine.

Presuda je uslijedila nakon tronedjeljnog suđenja u saveznom sudu na Menhetnu i donijeta je otprilike dva sata nakon što su porotnici počeli da raspravljaju.

Najpoznatiji po ulozi u "Zvjezdanim stazama: Otkriće", Rap je tvrdio da ga je 1986. godine, kao četrnaestogodišnjaka, Spejsi odveo u njegov dom na Menhetnu, gdje ga je položio na krevet, uhvatio ga za zadnjicu i pritisnuo prepone u njegovo tijelo, iako na to nije pristao.

Agencija Rojters prenosi da se uplakani Spejsi nakratko pojavio u holu ispred sudnice, ali da se odmah vratio unutra. Odbio je da odgovara na pitanja novinara po odlasku.

Spejsijev advokat Dženifer Keler rekla je novinarima da je njen klijent zahvalan što su porotnici "prozreli ove lažne optužbe".

"Sledeće je da će gospodin Spejsi dokazati da je nevin za bilo šta za šta je optužen", rekla je Keler.

Spejsi se suočava sa krivičnim suđenjem u Londonu sledeće godine nakon što se izjasnio da nije kriv po pet optužbi za seksualni prestup zbog navodnih napada između 2005. i 2013. godine.

Rap
Rapfoto: Reuters

Keler je tokom svojih završnih riječi tvrdila da je Rapova priča izmišljotina. Iznijela je nekoliko teorija zašto je Rap možda lagao, uključujući želju za pažnjom ili ljubomoru na Spejsijev glumački uspjeh.

"Gospodin Rap dobija više pažnje na ovom suđenju nego što je imao tokom cijelog svog glumačkog života", rekla je Keler.

Spejsi je osvojio Oskare za uloge u filmovima "Američka ljepota" i "Dežurni krivci", ali je njegova karijera uglavnom prekinuta nakon što ga je više od 20 muškaraca optužilo za seksualno nedolično ponašanje.

Netflik ga je izbacio iz serije "Kuća od karata".

Spejsi je negirao bilo kakvo nedolično ponašanje.

Bonus video: