Nema kompromisa sa kvalitetom i stilom

Danijela Mujović najavljuje 25. Fashion Connection koji će biti održan 14. novembra u Dvorcu Petrovića na Kruševcu

2454 pregleda 0 komentar(a)
Poster Fashion Connectiona, Foto: Petar Vujanić
Poster Fashion Connectiona, Foto: Petar Vujanić

Modni događaj Fashion Connection, nakon pauze izazvane pandemijom virusa korona, biće održan 25. put, 14. novembra u Dvorcu Petrovića na Kruševcu.

Ljubitelji mode od 21 sat imaće jedinstvenu priliku da u organizaciji modne agencije “Mondaine models” uživaju u kolekcijama Biljane Tipsarević, akademske slikarke Anje Radulović i Igora Todorovića koji će premijernim prikazivanjem kolekcije “Vigor” zatvoriti događaj.

”Posljednji, 24. Fashion Connection, održan je u oktobru 2019. u kristalnoj sali hotela ‘Hilton’. Svi znamo kako smo dočekali proljeće 2020. i koliko je sve vezano za koronu i okupljanja bilo neizvjesno sve do početka ove, 2022. Uvijek smo akcenat stavljali na kvalitet i svrhu događaja, te nismo ni pomišljali da ovako kompleksan projekat radimo za 50 osoba, da program popunjavamo kolekcijama koje su već viđene ili da radimo online izdanja. Ja sam u međuvremenu rodila i, takoreći, podigla još jednog dječaka, Jasna se, takođe, ostvarila kao majka, imale smo pune ruke posla. Pored toga, za vrijeme korone napustila sam televiziju i usredsredila se na svoj dugogodišnji beauty biznis koji mi je sada i omogućio da finansijski opet pokrenem i podržim ovu modnu priču. Što se samog programa tiče, ostali smo vjerni visokim standardima i estetici koje njegujemo, dakle, i dalje važi pravilo da nema kompromisa sa kvalitetom i stilom”, poručuje jedna od organizatorki ovog događaja Danijela Mujović.

Kompletan program smješten je u jedan dan.

”Prvobitno smo se spremali dva dana, ali jedan od dizajnera je, nažalost, iz objektivnih razloga, odustao od predstavljanja, te smo se odlučili da program skoncentrišemo u jednu noć. Standardi Fashion Connectiona se odnose i na broj kolekcija po noći, smatramo da je sve preko tri previše za prosječnog posjetioca modnog događaja. Tako će biti i ovoga puta, Biljana Tipsarević, Anja Radulović i Igor Todorović premijerno će predstaviti kolekcije koje broje, u prosjeku, 20 modela. Biće to jedno elegantno, ekskluzivno i premijerno veče u kojem ćemo, nadam se, svi uživati”, nada se Mujović.

Fokus jesenjeg 25. izdanja je na održivoj modi i modi kao stalnoj igri i stalnom istraživanju kao i na slobodi duha i tijela. Sagovornica “Vijesti” otkriva koliko je bitno da i kroz modu čuvamo životnu sredinu.

Danijela Mujović
Danijela Mujovićfoto: Privatna arhiva

”Kroz modu i ovoga puta šaljemo snažne poruke, jedna se tiče važnosti održive mode koja je u fokusu i izložbe koju će posjetioci nakon revijalnog dijela, na spratu dvorca, u prostorijama Fondacije Petrović Njegoš, tokom planiranog koktela, moći pogledati. Naime, riječ je o projektu “Neo antique spirit “ studenata 2. godine Fakulteta za dizajn i multimediju UDG, smjer-modni dizajn, u okviru kojeg će biti prikazani modeli izrađeni od tkanina prirodnog porijekla. Kroz modu je bitno da čuvamo životnu sredinu, ali i slobodu duha i tijela. Važno je da moda ne bude samo puko predstavljanje kolekcija čiji je krajnji cilj prodaja. Nama kao organizatorima je važno da ona bude u snažnoj korelaciji sa umjetnošću, zato smo ovoga puta u Centru za savremenu umjetnost, zato imamo jednu akademsku slikarku kao učesnicu, jednu arhitekticu koja će ispred Akka design predstaviti mini kolekciju, takođe na koktelu, zato nam je i zaštitna fotografija, priznaćete, čista umjetnost, jer kako da drugačije nazovemo stajling koji je Igor Todorović izradio od sintetičkog itisona, crne izolir trake, eksera za nitnovanje materijala, ukrasnih šarki za stolariju i ugaonih aluminijskih profila. Naravno, nabrojani materijal, u službi održivosti, može se koristiti iznova u svrhe koje nisu modne”, ističe Mujovićeva. Upravo ona i njena koleginica Jasna Božović kroz manifestaciju Fashion Conection prve su počele da podržavaju studente UDG-a.

”Bili smo pioniri u tome još 2016, te kada smo sa njihovim Fakultetom za dizajn i multimediju potpisali sporazum o saradnji, te tako istakli još jedan važan aspekt koji njegujemo, to je podrška onima koji počinju, studentima-budućim dizajnerima, kojima je vjetar u leđa u pogledu produkcije i uslova za prikazivanje debitantskih kolekcija, nemjerljivo značajan. I za kraj, kada smo kod humanosti i podrške, želim reći da ni ovoga puta nećemo zaboraviti one kojima je pomoć, ipak, najpotrebnija. Ovaj događaj će se još jednom staviti u službu socijalno i zdravstveno najugroženijih a na tom putu pomoći će nam organizacija “devet dobrih žena” za čije štićenike ćemo i prikupljati novac tokom večeri. Sigurna sam da će ljubitelji mode i ovoga puta pokazati da su humanost i empatija trend koji nikad ne prolazi”, zaključila je Danijela Mujović.

Bonus video: