Doli Parton primila Bezosovu nagradu za hrabrost i uljudnost vrijednu 100 miliona dolara

"Jedva čekamo da vidimo sve dobro što će učiniti s ovom nagradom“, poručila je Parton.

2944 pregleda 0 komentar(a)
Doli Parton, Foto: Reuters
Doli Parton, Foto: Reuters

Zvijezda kantri muzike Doli Parton primila je Bezosovu nagradu za hrabrost i uljudnost vrijednu 100 miliona dolara, koju milijarder Džef Bezos, osnivač Amazona, dodjeljuje aktivistima, filantropima i humanitarcima koji "hrabro traže rješenja" aktuelnih svjetskih problema.

Bezos, koji je takođe vlasnik svemirske firme Blue Origin, najavio je nagradu u petak zajedno sa svojom dugogodišnjom partnerkom, voditeljkom vijesti Loren Sančes, koja je na Instagramu napisala da je Parton "žena koja daje srcem i vodi se ljubavlju i saosjećanjem u svakom aspektu svog posla".

"Jedva čekamo da vidimo sve dobro što će učiniti s ovom nagradom od 100 miliona dolara“, rekla je, prenosi N1.

Parton je u video insertu ceremonije objavljenom na internetu rekla: "Uh! Jeste li rekli 100 miliona dolara?“

"Mislim da bi ljudi koji su u mogućnosti da pomognu trebalo da stave svoj novac tamo gdje im je srce. Daću sve od sebe da s tim novcem učinim dobre stvari“, rekla je.

Doli Parton (76), kantri, gospel i pop pjevačica i autorka koja je tokom višedecenijske karijere objavila brojne hitove poput "I Will Always Love You" i "Jolene"- ističe se i svojim filantropskim aktivnostima.

Ona je donirala milion dolara Medicinskom centru Univerziteta Vanderbilt kako bi pomogla u razvoju vakcina tokom pandemije Kovida 19.

Takođe je osnovala niz dobrotvornih udruženja, uključujući Dollywood Foundation koja se fokusira na obrazovanje, kao i na smanjenje siromaštva.

Bonus video: