Komadi jednako dobri i za svečane i svakodnevne prilike

Dizajnerka i slikarka predstaviće najnoviju kolekciju Zima 2022/2023. u okviru Bazar Fashion Showa

5031 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Nikola Pejović
Foto: Nikola Pejović

Crnogorska slikarka i modna dizajnerka Anja Radulović najnoviju kolekciju posvećenu sezoni Zima 2022/2023. predstaviće i na predstojećem Bazar Fashion Showu, koji će se održati u petak 23. decembra u istoimenom tržnom centru. Iako su mnogi dizajneri i modne kuće upravo zbog aktuelne pandemije riješili da promijene stav prema modi, te ne rade kolekcije samo za jedno godišnje doba, Anja je ostala vjerna starom načinu “diktiranja mode”.

”Kad sam radila nove modele nijesam razmišljala o finansijskim momentima i da li se i koliko isplati, već šta ja želim da vidim kod jedne kolekcije. Zato sam napravila komade koji se mogu nositi svakodnevno, ali se jednako dobro mogu transformisati i nositi u bilo kojoj drugoj svečanoj prilici jer su upečatljivi. Kvalitetni su, te samim tim mogu da traju, a kako se lako kombinuju, nijesu trendovski pa se mogu nositi više godina”, kaže o svojoj novoj kolekciji Anja Radulović.

foto: Nikola Pejović

Vodeći motiv joj je, tvrdi bio da onaj ko nosi modele iz njene kolekcije bude primijećen.

”To sam postigla jer sam kombinovala metalik tekstile sa ručno oslikanim dezenima pa sam kolekciji, s obzirom na to da sam slikarka, dala i taj pečat. Recimo, sakoi iz kolekcija su strukirani, bez revera, a pantalone uske. Takođe, vodila sam računa i o detaljima”, ispričala je Radulović.

Iako se upravo komadi sa šarenim detaljima upečatljiviji, sagovornica Vijesti smatra da uz dobro kombinovanje uvijek mogu izgledati svježe i drugačije.

”Tačno je da se komadi koji imaju šarene detalje i koji su specifični lakše pamte, ali upravo takve kreacije možete kombinovati uz bilo koju boju. Svako njegovo nošenje daje potpuno novu i drugačiju dimenziju vašem autfitu”, savjetuje Radulović koja je ponosna na činjenicu da je njena kolekcija naišla na odličan odziv.

”Kroz moje iskustvo koje sam stekla baveći se modom, rekla bih da se žene ne plaše da iskoče iz okvira, jer ipak modele kakve će naći u mojoj kolekciji ne mogu da nađu u bilo kojem butiku”, napominje ona.

Anja je magistrirala u Torinu na slikarstvu na Albertina akademiji lijepih umjetnosti, a upravo se tu desio njen prvi susret sa modom.

”Njihov sistem studiranja je drugačiji nego naš. Imala sam izborni predmet, i namjerno sam izabrala modni dizajn gdje smo o ovoj grani umjetnosti učili radeći kostime za Operu. Tu sam naučila da kombinujem znanje iz nekoliko oblasti i to je veliki plus kad je u pitanju njihovo obrazovanje”, zaključuje Radulović.

Anja Radulović
foto: Nikola Pejović

Pored njene kolekcije, modni sladokusci na Bazar Sahion Showu imaće priliku da vide i prve kolekcije crnogorskih dizajnerki Tijane Perović i Azemine Glušćević, a u sklopu ovog događaja najnovije kolekcije predstaviće i Dress me Concept Story i Moderato.

Bonus video: