Ko ne vjeruje u nemoguće, neće ga dostići

Anđela Vukadinović od prije nekoliko dana sa ponosom nosi titulu najljepše Crnogorke, te u razgovoru za “Vijesti” ne krije da će svoju zemlju na najbolji način predstavljati i na svjetskom izboru

8165 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kotoranka Anđela Vukadinović zvanično je najljepša Crnogorka u 2023. godini. Proteklog vikenda na izboru za mis Crne Gore, Anđela je odnijela titulu najljepše u konkurenciji gdje je bilo još dvanaest djevojaka.

Ova dvadesetdvogodišnjakinja završna je godina Ekonomskog fakulteta, no ima iskustva i u modelingu pa je učestvovala u brojnim kampanjama. Kako kaže hobi joj je fotografisanje, a takođe se u slobodno vrijeme bavi slikanjem i jedrenjem.

Za ovogodišnji izbor za mis Crne Gore bilo je prijavljeno preko 400 djevojaka, a Vukadinovićeva je pored glavne titule, odnijela i onu za mis fotogeničnosti, a takođe je izabrana za lice hotela “Regent”.

foto: Privatna arhiva

”Kada sam odlučila da se prijavim za izbor, vjerovala sam u sebe. Nisam očekivala da ću pobijediti, ali sam se trudila da dođem do te titule. Kada su prozvali moje ime, emocije su bile pomiješane… Bila sam spremna da izgubim, ali otišla sam vjerujući da zaslužujem da pobijedim. Citiraću mog omiljenog filozofa Sokrata - ‘Ko ne vjeruje u nemoguće, neće ga dostići’”, kaže u razgovoru za “Vijesti” zvanično najljepša Crnogorska.

Prva pratilja je Katarina Lukovac, dok je druga pratilja Maša Žugić koja je zahvaljujući izboru postala zaštitno lice hotela “Splendido” i lice salona “Prive”. Titulu mis šarma odnijela je Anastasija Dragojević.

U konkurenciji za titulu su bile i Marija Kapisoda, Katarina Popović, Nela Papović, Katarina Novović, Andrea Nikolić, Monika Radović, Daria Matijević, Ines Vučinić i Ksenija Popović.

Iako je izbor za mis takmičenje ljepote, ukusi su različiti, te je ipak nečiju ljepotu teško ocijeniti. Anđela Vukadinović otkriva šta po njenom mišljenju treba da ima jedna žena da bi se za nju reklo da je lijepa:

”Najbitnija je energija i kako iznosite ljepotu. Mnogi ne shvataju značenje ‘ljepote sa smislom’. Ljepota sa smislom bez obrazovanja, samopouzdanja i karaktera je relativna”, ističe ona.

Uskoro kreću pripreme za izbor za mis svijeta gdje će nas sagovornica “Vijesti” predstavljati. Imaće puno obaveza, putovaće, ali je sigurna da će Crnu Goru predstaviti na najbolji mogući način.

Anđela Vukadinović
foto: Zoan Photi

”Preda mnom je mnogo izazova. Potrudiću se da predstavim svoju zemlju kako se od mene očekuje. A to je da predstavim kulturu, tradiciju, prirodne ljepote, jezik…Humanost je glavna misija. Trudiću se da me primijete kao osobu čija ljepota nije jedino što posjeduje, već ljepota sa smislom. To je ono što mi može donijeti očekivani dobar plasman”, sigurna je ona.

Jedan od zadataka misice je i da se bavi i društveno korisnim radom, organizuje humanitarne akcije, a u ovom dijelu Anđela će posebno uživati.

”Važno je predstaviti humanu stranu. Kao što sam već rekla, humanost je glavna misija. Želim da iskoristim svoj položaj da ohrabrim žene. Već sam član Udruženja Sigurne ženske kuće, tako da ću nastaviti sa donacijama, i biću tu za svaku vrstu pomoći koja im je potrebna”, obećava Vukadinovićeva koja već ima iskustva kad je modeling u pitanju te će i nakon izbora nastaviti istim da se bavi.

”Modelingom se bavim već sedam godina. Možete me vidjeti na mnogim bilbordima širom Crne Gore, snimila sam reklamu za Porto Montenegro, a takođe sam i zaštitno lice plaže “Nikki Beach”. Prije nekoliko godina, tačnije 2019. sam imala čast da zatvorim reviju svjetski poznatog dizajnera Rami Kadia. Takođe, radila sam za Michaela Cinca, Laquana Smitha, tako da planiram da nastavim” ispričala je, te se nada da će joj ova titula otvoriti vrata da se modelingom bavi i van granica Crne Gore.

”Nakon svih obaveza koje donosi izbor za mis svijeta, planiram da se oprobam u modelingu u Milanu ili Los Anđelesu. To je bilo u planu i ranije, ali nisam htjela da zapostavim fakultet”, priznaje ljepotica, koja je uz lentu dobila i stipendiju UDG fakulteta koju takođe planira da iskoristi.

Anđela Vukadinović
foto: Privatna arhiva

”Najverovatnije ću stipendiju odložiti za sljedeću godinu zbog obaveza”, kratko je prokomentarisala.

Na svjetskom izboru sem ljepote, predstavnice svih zemalja moraju pokazati i druge talente, te se i za taj dio izbora Anđela uveliko sprema.

”Takmičenje za Svjetski izbor je jako bitan. Moraću vrijedno da radim da bih što bolje predstavila sebe i svoje kvalitete. S obzirom na to da su moji talenti - gluma, slikanje, ples, planiram da pokažem nešto od navedenog, a najverovatnije će to biti neka plesna tačka”, ispričala je Vukadinovićeva.

Kao i većina lijepih žena i Anđela je nekad morala da se bori sa predrasudama.

”Od kad sam počela da se bavim modelingom, čula sam dosta predrasuda ljudi. Od malena sam se trudila da osvijestim sopstvenu vrijednost, da volim i prihvatim sebe i da ne dozvolim da tuđe predrasude određuju moju vrijednost i doživljaj sebe. Ulaganje u moju ljepotu je bilo, prije svega, zbog ljubavi prema sebi. Voditi računa o svojoj ljepoti ne radi se samo da bi se zadovoljili univerzalni principi ljepote, već da bi se bolje osjećala u svojoj koži i bila zadovoljna sobom”, zaključuje Anđela.

Bonus video: