Vesele boje dominiraće pistom

Na predstojećoj Nedjelji mode najnoviju kolekciju za mališane predstaviće i Valentina Mitrović

2574 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marko Gardašević
Foto: Marko Gardašević

Posljednjih godina na Nedjelji mode ne prezentuju se najnovije kolekcije samo za pripadnice ljepšeg pola, sve je više kreatora koji se odlučuju da rade modele za muškarce i djecu. Jedna od onih koja svoju kreativnost izražava i kroz modu za najmlađe je i Valentima Mitrović.

Valentina Mitrović
Valentina Mitrovićfoto: Marko Gardašević

”’Zvjezdice’ se ove godine predstavljaju po četvrti put na crnogorskoj Nedelji mode i trudimo se da kroz kontinuitet prikažemo naš rad sa najmlađim drugarima. Ove godine očekuje nas proljećna kolekcija koja će biti namijenjena svim djevojčicama, puno šarenih boja će dominirati pistom, a biće predstavljene kroz razne odjevne predmete, počev od elegantnijih haljinica, pa sve do svakodnevnih kombijancija”, otkriva Mitrović šta će to sve publika moći da vidi na manifestaciji koja će biti održana od 3. do 6. aprila.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

Posebno je, priznaje vodila računa o materijalima.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

”Kada je riječ o materijalima, oni su moja opsesija od djetinjstva i cijeli život koristim maštu i tkanine da unesem promjenu u svoje okruženje, kreirala bih garderobicu za lutkice, što radim i danas za moje “Zvjezdice” sa posebnim zadovoljstvom, tako da će publika imati priliku da vidi više vrsta materijala sklopljenih tokom jedne revije, od brokata sa elementima zvjezdica, preko satena, šljokica, tila”, ispričala je od kojih je materijala radila najnoviju kolekciju.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

Kao veliki obožavalac crtanih filmova riješila je da stvara kolekciju inspirisanu djelima i likovima iz istih.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

”Tako nastaje i ova kolekcija koja čeka svoju savremenu realizaciju, a posebnu inspiraciju pružaju djeca kojom sam svakodnevno okružena, moje “Zvjezdice”. Inspiracija koju dobijam od njih dovede me do jedinstvenih dječijih kombinacija u kojima bi se pronašla svaka djevojčica, jer poseban akcenat stavljamo na činjenicu da još kao djeca učimo da budemo ono što jesmo. Inspiraciju za ovu reviju smo pronašli zajedno, a naglasak je na temeljima brenda, to su naravno zvjezdice i ove godine odlučili smo da njima dodamo tufnice i na pravi način ušarenimo dječiji svijet”, kaže o kolekciji Mitrovićeva koja uvijek sa ponosom ističe koliko su joj najmlađi inspirativni, no za razliku od odraslih koji će nekad i napraviti kompomis u odjevnoj kombinaciji, djeca ipak ono što im se ne sviđa neće nositi. Na pitanje koliko je zbog toga teže pogoditi ukus najmlađih i jesu li u tom slučaju haljinice za djevojčice sigurna varijanta, odgovara:

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

”Sva djeca koja pohađaju našu školicu za voditelje i manekene/fotomodele su od samog početka izložena programu koji ih uči da budu samostalne ličnosti od malih nogu. Ukoliko se osvrnemo na ličnost koja se formira od najranijih dana, znamo da je vrlo bitan faktor ‘aktivnost pojedinca’, svjesna te činjenice pristupam djeci i težim da njihov ukus prilagodim kombinaciji koju će nositi i u kojoj će se osjećati sigurno na pisti i uspjeti da pokažu znanje koje su stekli kod nas”, nada se ona i dodaje da često govori o faktoru da je samostalno oblačenje važno za razvoj djeteta.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

”Već u periodi od tri, četiri godine djeca počinju izražavati želju da se sama obuku, biraju garderobu za posebne prilike i zamišljaju kako će izgledati. Zato se u njihovoj mašti bude brojne kreacije koje se ne odnose samo na haljinice kao sigurne varijante, što ćemo i prikazati ovogodišnjom revijom. Svaki model će biti izrađen u skladu sa karakterom i stilom djeteta”, obećava Mitrović.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

Sve kolekcije koje je kreirala do sada bile su isključivo namijenjene “Zvjezdicama”, no riješila je da ovoga puta napravi modele koje će biti dostupni i ostalim mališanima.

Valentina Mitrović
foto: Marko Gardašević

”Zbog velikog interesovanja, ova kolekcija će imati dio kreacija koje će se naći u prodaji i čija će linija biti limitirana. Sigurna sam da će ovo obradovati djevojčice koje uživaju u modnim izazovima i koje će prvi put moći da nose kreacije ‘Zvjezdica’”, zaključuje Valentina Mitrović.

Bonus video: