Večeras počinje Crnogorska nedjelja mode

Uz prezentaciju 20 modela i interaktivno modno fotografisanje Nikole Pejovića zvanično će početi 32. Fashion Week

6516 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Svečano gala otvaranje 32. Somersby Fashion Week Montenegro biće održano danas sa početkom u 18.30 na platou kod fontane u The Capital Plazi.

Planirana je modna prezentacija 20 modela, kao i interaktivno modno slikanje za koje će biti zadužen modni fotograf Nikola Pejović.

Po nekoliko modela predstaviće i kreatori čije kolekcije ove godine nećemo gledati na Fashion Weeku, ali su stalni partneri organizatora - Monde komore Crne Gore. Među njima su Marina Banović, Sanja Bobar, Eden Atelier, Nada Pavlović, Lidija Burić, Ivana Murišić, Milena Vujačić, Senka Tujković, Tijana Medenica.

Montenegro Fashion Week
foto: Plakat

”Ovakva otvaranja modnih manifestacija privlače publiku, jer definitivno svaki put imamo nešto novo. Pohvalio bih se da je posljednjih godina veliko interesovanje modnih sladokusaca baš za samo otvaranje, ali i medija, influensera, modnih blogera. Na ovaj način dajemo podršku ne samo kreatorima koji će u okviru Fashion Weeka predstaviti svoje kolekcije, već i onima koji nijesu stigli da odrade iste da prezentuju po nekoliko modela. Da biste napravili jednu modnu priču od 20-ak modela, koliko najčešće imaju njihove kolekcije, potrebna su velika sredstva, a eto mi makar na ovaj način dajemo im priliku da zagolicaju maštu onima koji vole modu i modne događaje”, kazao je Vijestima direktor Modne komore, Srđan Lubarda.

On je podsjetio da je događaj otvorenog tipa, te da je ovo je sjajna prilika i za buduće maturante da večeras budu na događaju koji im možda pomogne da odluče za neku od kreacija učesnika.

”Imanje Knjaz” biće domaćin kreatorima 4. i 6. aprila, dok će u srijedu 5. aprila crnogorska kreatorka Nataša Pejović u Hotelu CUE sa 10 kreacija proslaviti 10 godina stvaralaštva.

Pored nje, tokom Fashion Weeka svoje kolekcije između ostalih predstaviće i Verica Rakočević, Natalija Urbanova, Boško Jakovljević, Kinder Group, Zvjezdice by Valentina Mitrović, llona Szabo, TO BE by Fahreta Tahirović, Ana Vasiljević, Studenti UDG.

Parola manifestacije je “Modom za njihov osmijeh”, sa intencijom da daju skromni doprinos dječjem domu “Mladost” iz Bijele.

Bonus video: