Milena Đurđić pomjera granice

Biznis ambasadorka Sara Al Madani nosila kreacije crnogorske dizajnerke

5369 pregleda 5 komentar(a)
Milena Đurđić, Foto: Andrija Boljević
Milena Đurđić, Foto: Andrija Boljević

Nakon što je prošle godine svjetski top model Bruna Gadelha na crvenom tepihu Forbsove proslave decenije u Brazilu nosila kreaciju sa potpisom crnogorske kreatorke Milene Đurđić, za njen dizajn se odlučila i Emiraćanka Sara Al Madani.

”Kreacija sa slike nije rađena po porudžbi. U pitanju je jedna od nekoliko kreacija koje je Sara Al Madani uzela za svoj plakar, a koje su komadi iz posljednje kolekcije ‘Grubo vrijeme’, koja je dobila nagradu za najbolju kolekciju za poslednjih 10 godina od strane Montenegro Fashion Weeka, i, koja je izazvala, do sada, najveću pažnju, ne samo domaće nego i šire javnosti, te sam dobila poziv da ovu kolekciju, kao i svoj dizajnerski rad, prikazem u Dubaiju. Naravno, da me to čini veoma srećnom, jer je to pokazatelj da moj rad postaje prepoznatljiv i na međunarodnoj modnoj sceni. Posebna je radost što komade počinju da nose svjetski poznate ličnosti iz raznih sfera umjetnosti, biznisa”, potvrdila je Vijestima Đurđić.

Sara Al Madani
Sara Al Madanifoto: Privatna arhiva

Emiraćanka Sara Al Madani je poslovna žena od svoje 15. godine. Vodi četiri tehnološke kompanije, ima liniju za njegu kože. Godine 2014. šeik Sultan Al Kasimi, vladar UAE emirata Sharjah, postavio ju je za člana upravnog odbora Privredne i industrijske komore Sharjah (SCCI). Od tada je poznata kao Njena Ekselencija (ambasadorka). Ona inspiriše mlade žene da budu samopouzdane i da slijede svoje karijerne ciljeve. Pored svog poduzetničkog rada, Sara je ranije radila kao član odbora u Trgovačkoj i industrijskoj komori Sharjah i Savjetu za mala i srednja preduzeća UAE u Ministarstvu ekonomije. Ona je strastvena u predstavljanju moderne arapske žene.

Kao neko čije su kreacije već nosile i pripadnice svjetskog džet-seta, Milena se osvrnula i na činjenicu koliko su ljudima van Balkana zanimljive kreacije naših dizajnera i jesu li i oni, poput nas, opterećeni markama ili im je bitnije da imaju inovativan i kreativan komad:

”Kad kažemo ‘ljudi van Balkana’ prije svega mislimo na dame i gospodu Evrope i SAD-a, koji prate trendove i vole modu, ali, rekla bih na nešto drugačiji način, meni, svakao bliži i prihvatljiviji. Mislim da su manje opterećeni brendovima, da vrlo rado obuku komade mladih talentovanih dizajnera koji pomjeraju granice u modnoj umjetnosti, a koji su, kako ste rekli, inovativni, drugačiji i stvaraju sa konceptom”, smatra Đurđić.

Bonus video: