Tupak Šakur dobio svoju zvijezdu na Holivudskom šetalištu slavnih

Njegova sestra Sekiva Šakur preuzela je nagradu u čast svog pokojnog brata na ceremoniji koju je organizovao američki radijski voditelj Big Boj

1845 pregleda 4 komentar(a)
Tupak, Foto: Printscreen YouTube
Tupak, Foto: Printscreen YouTube

Preminuli američki reper Tupak Šakur je posthumno dobio svoju zvijezdu na Holivudskom šetalištu slavnih(Hollywood Walk of Fame).

Njegova sestra Sekiva Šakur preuzela je nagradu u čast svog pokojnog brata na ceremoniji koju je organizovao američki radijski voditelj Big Boj.

"Od trenutka kada je prvi put zakoračio na ovu scenu pozorišta "Apollo" sa 13 godina, prije nego što je iko uopšte znao njegovo ime, imao je san da ima zvijezdu ovdje na šetalištu slavnih", rekla je ona prilikom ceremonije.

"Danas ne samo da slavimo ovu zvijezdu, već odajemo počast radu i strasti koju je uložio u ostvarivanje svojih snova. Njegova nebeska zvijezda danas sija u punom sjaju. I još jednom smo svi izuzetno ponosni na njega. Volimo te, Tupak."

Iako je rođen u Njujorku, reper je odrastao u Baltimoru i na Istočnoj obali, postao je sinonim za hip hop muziku Los Anđelesa i Zapadne obale. Šakur je takođe imao početničku filmsku karijeru, sa filmovima poput "Poetic Justice" i "Above the Rim", u vrijeme njegove smrti 1996.godine, iako njegova zvijezda na šetalištu slavnih prepoznaje njegov rad kao rep umjetnika.

Bonus video: