El Faning o odvratnom razlogu zašto nije dobila ulogu u 16 godina

“ Ne osjećam da me je to psihički oštetilo, ali me je definitivno učinilo dosta svjesnom sebe” , rekla je Faning za britanski Independent

5066 pregleda 0 komentar(a)
Faning, Foto: Printscreen YouTube
Faning, Foto: Printscreen YouTube

El Faning je objelodanila priču o tome, kako je sa 16 godina bila odbijena za ulogu iz "odvratnog" razloga.

El Faning, mlađa sestra dječje zvijezde Dakote Faning, počela je da glumi sa dvije godine, a kasnije se proslavila ulogama u klasicima “Noughties”, poput “Because of Winn-Dixie” i “Daddy Day Care”.

Tokom nedavnog intervjua za okruglim stolom Hollywood Reportera, Faning je sa koleginicama glumicama Šeril Li Ralf, Ajo Edebiri, Natašom Lion, Dženom Ortegom i Deverijom Džejkobs razgovarala o određenim poteškoćama sa kojima se susreće dijete u glumi.

Priznajući da je bila "veoma zaštićena" od strane "nevjerojatnog menadžera i agenta", sa kojima je radila godinama, Faning je nastavila da se prisjeća posebno "štetnog" iskustva tokom njenih tinejdžerskih godina u glumačkoj industriji.

"Nikada prije nisam ispričala ovu priču, ali sam se isprobavala za jedan film. Tada to nisam shvatila. Čak mislim da taj film nikada nije bio snimljen, ali je to bila komedija o putovanju oca i ćerke", rekla je.

"Nisam se čula sa svojim agentima tada, jer mi ne bi rekli ovakve stvari: taj sistem filtracije je jako bitan jer najvjerovatnije u industriji bude mnogo više takvih štetnih komentara koje su agenti filtrirali, ali ovaj me je posebno pogodio. Imala sam 16 godina i jedna osoba mi je rekla: 'Oh, nije dobila ulogu u komediji o putovanju oca i ćerke jer se ne da da je j***.’

“Zbunjena tom pričom, Šeril Ralf je odgovorila: “Opa. Sa 16?!” Faning je potvrdila: “Da, odvratno je. Sada se tom komentaru mogu smijati, kao, 'Kakva odvratna svinja!'”

Na pitanje kako je to “prihvatila u tom momentu”, sadašnja 25-godišnjakinja je odgovorila: “Uvijek sam bila sigurna u sebe, ali naravno, čudno je kada odrastaš pred očima javnosti. Ne osjećam da me je to psihički oštetilo, ali me je definitivno učinilo dosta svjesnom sebe."

Ovo nije prvi put da je Faning odbijena za ulogu u filmu iz nečuvenog razloga. Prošlog mjeseca, zvijezda Maleficent otkrila je, da je jednom odbijena za ulogu u velikom filmu franšize jer “u to vrijeme nije imala dovoljno pratilaca na Instagramu”.

"To je nešto u šta uopšte ne vjerujem da može biti razlog iz kojeg nisam dobila ulogu", rekala je Faning Džošu Horovicu u njegovom podkastu “Happy Sad Confused”.

Bonus video: