Tenok Uerta naveo da su optužbe za seksualno zlostavljanje lažne

Maria Elena Rios, Meksička saksofonistkinja, je u postu na Tviteru optužila glumca da je "seksualni manijak"

2175 pregleda 1 komentar(a)
Uerta i Rios, Foto: Printscreen YouTube
Uerta i Rios, Foto: Printscreen YouTube

Meksički glumac Tenok Uerta, najpoznatiji po ulozi u Marvelovom nastavku filma Black Panther: Vakanda Forever, branio se od optužbi za seksualno zlostavljanje koje je protiv njega podnijela muzičarka Maria Elena Rios.

"Prije otprilike godinu dana izlazio sam sa Elenom nekoliko mjeseci", napisao je Uerta u izjavi objavljenoj na Instagramu. "Sve je uvijek bilo kako treba, što bezbroj drugih ljudi može potvrditi. I tokom tog vremena imali smo ljubavnu, zdravu vezu i uzajamnu podršku. Međutim, nakon što se sve završilo, Elena je počela da negativno komentariše naš odnos, kako privatno, tako i pred zajedničkim prijateljima.

Izjava dalje glasi: "kao rezultat toga, prije nekoliko mjeseci angažovao sam pravni tim da započne odgovarajući postupak za zaštitu moje reputacije i pobijanje ovih neodgovornih i lažnih optužbi koje mi mogu nanijeti veliku štetu."

Dodao je: "iako nisam savršen, znam da ove izjave jednostavno nisu istinite. Ja uvijek radim na samopoboljšanju ali moram da osporim tvrdnje koje su lažne i uvredljive."

Iako je Uerta najpoznatiji po filmu Black Panther: Vakanda Forever, imao je bezbroj drugih uloga, pojavljujući se u filmu The Forever Purge iz 2021. godine, seriji Narcos: Mexico iz 2018. godine i kriminalističkoj drami Sin Nombre iz 2009. godine.

Rios, Meksička saksofonistkinja, je u postu na Tviteru optužila glumca da je "seksualni manijak".

Sumirajući sve, glumac je poručio:"duboko sam zahvalan svojoj porodici i ljudima koji su me podržavali i veoma cijenim svakoga ko je spreman da sagleda činjenice i razmisli prije nego što požuri sa pogrešnim i nepravednim zaključcima."

Bonus video: