Princ bio opsesija Džejde Pinket Smit

Među umjetnicima zbog kojih je najviše željela da bude poznata je i pjevač grupe Guns N’ Roses Aksl Rouz

8048 pregleda 0 komentar(a)
Princ kao opsesija: Džejda Pinket Smit, Foto: Foto: Shutterstock
Princ kao opsesija: Džejda Pinket Smit, Foto: Foto: Shutterstock

Nakon što je uspjela u sitkomu “A Different World” Džejda Pinket Smit nastavila je da glumi u brojnim poznatim filmovima, uključujući “The Matrix Reloaded”, “The Nutty Professor” i “Madagascar”. Međutim, glumica je takođe imala veliku strast prema svijetu muzike.

Kada su u pitanju njene sklonosti prema muzici, čini se da za Pinket Smit centralno mjesto zauzima pokojna muzička ikona Princ. U intervjuu za NME, glumica je govorila o svojim najznačajnijim muzičkim sjećanjima, a govor je bio prošaran Princovim numerama i referencama na njega koje dokazuju njeno divljenje prema ovom umjetniku.

Prvi album koji je Pinket Smit ikada kupila bio je “Purple One”, klasik iz 1999. godine. “Moja majka je imala sve ostale njegove albume i uvijek mi je bio fascinantan”, ispričala je glumica.

Princ je bio prvi umjetnik sa kojim sam postala nepodnošljivo opsjednuta.

Međutim, Pinket Smit nije bilo dovoljno da samo sluša ploču kod kuće, već je morala da ode i vidi čovjeka uživo. Na jednom od prvih koncerata na kojima je bila, pojavio se, zaista, Princ.

Prvi koncert na koji je Pinket Smit otišla bio je koncert grupe The Jacksons, sa mladim Majklom Džeksonom.

“Bila je to Victory turneja. Ne sjećam se tačno, ali na zidu sam imala njihov poster. Turneja Victory, Tina Mari i Princ su bili moja prva tri koncerta”, rekla je glumica.

Kada su glumicu pitali o umjetnicima zbog kojih je najviše željela da bude poznata, rekla je da ta čast treba da bude dodijeljena Princu kao i pjevaču grupe Guns N’ Roses Aksl Rouzu.

“Neko između Princa i Aksl Rouza. To je kombinacija rokenrola i R&Ba koju sam oduvjek voljela”, priznala je ona.

“Uključila sam tu kombinaciju u svoj bend Wicked Wisdom, to je teži zvuk sa R&B melodijama”, dodala je.

Dakle, uticaj Princa na glumicu bio je dalekosežan i čak je otišao toliko daleko da je uticao i na njen glumački život.

Bonus video: