Modom protiv karcinoma dojke

Najavljeno jesenje izdanje Fashion Weeka, Modna komora Crne Gore i dalje radi na osvješćivanju žena u vezi sa tim da idu redovno na preventivne preglede

3406 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nikola Pejović
Foto: Nikola Pejović

Nakon uspješnog proljećnog izdanja, Modna komora Crne Gore organizuje jesenji Montenegro Fashion Week na kojem će brojni dizajneri iz zemlje i inostranstva dobiti priliku da prezentuju svoje nove kolekcije.

Manifestacija će početi i utorak 24. otobra i to revijama koje će se održati u event centru “Imanja Knjaz”, a ostale lokacije i datumi još nijesu poznati.

Kao i prošle godine kada su organizovali jesenju Nedjelju mode, i ovoga puta će se kampanja odvijati pod nazivom ‘’Modom protiv karcinoma dojke’’, uz partnerstvo Poliklinike “Natal”, dok će ambasadorka dobre volje biti najuspješnija i najcjenjenija regionalna modna dizajnerka Verica Rakočević.

“Odlučili smo se da još jednom skrenemo pažnju na ovaj problem i podignemo svijest naših žena o važnosti preventivnih pregleda i ranih otkrivanja karcinoma dojki”, stoji u saopštenju Nacionalne komore, a kompletna manifestacija imaće prenos uživo na jednoj od televizija.

Kako kažu, kad su kolekcije u pitanju akcenat je na domaćim dizajnerim kojih će biti najviše, no imaće i goste iz inostranstva. Obećavaju i spektakularnu scenografiju, a sve sa namjerom da crnogorsku modnu scenu predstave svijetu na najbolji mogući način.

Kad su domaći dizajneri u pitanju, tokom ove manifestacije svoje najnovije kolekcije prezentovaće Sanja Bobar, Nataša Pejović, Nada Pavlović, Ivana Miranović, To Be by sestre Tahirović, Maja Jokić, Valentina Mitrović - Zvjezdice i Montana.

Pored toga što će biti zaštitno lice kampanje koju sprovodi Modna komora u sklopu Nedjelje mode, Verica Rakočević će posjetu Podgorici iskoristiti da predstavi novu kolekciju, a iz Srbije dolazi i Nikolina Vasiljević.

Ovogodišnju manifestaciju svojim kreacijama uveličaće i gosti iz Italije i Mađarske Marko Strano, odnosno Ilona Szabo, a takođe će i nove modele u sklopu FB predstaviti i Natalija Urbanova.

Kakve to ideje donose nove generacije i kako oni vide modu, prikazaće studentni modnog dizajna sa UDG-a.

Bonus video: