Majčinstvo Umi Turman bitnije od uloge

Popularna glumica otkrila zašto se nije pojavila u trilogiji “Gospodar prstenova” gdje joj je bila namijenjena rola rohanske ratnice

4286 pregleda 1 komentar(a)
Uma Turman, Foto: Shutterstock
Uma Turman, Foto: Shutterstock

Trilogija “Gospodar prstenova” i dalje ima puno fanova, a mnogi glumci odbili su uloge u njoj, među kojima su Šon Koneri, Kristofer Plamer, Nikolas Kejdž i Uma Turman.

Za razliku od Konerija koji nije razumio izvorni materijal, ili Plamera koji nije htio da bude na Novom Zelandu toliko dugo, Uma Turman je ulogu odbila iz porodičnih razloga, piše Index.hr.

Glumica je u filmu trebalo da tumači mladu rohansku ratnicu, nećaku kralja Teodena Eovin, koja ubije kralja veštica Angmara.

Nakon što je odbila ulogu, Eovin je odglumila Miranda Oto.

Uma Turman je tokom gostovanja u emisiji sa Stivenom Kolberom otkrila da je ulogu odbila jer je tada rodila svoje prvo dijete i osjećala se vezano za dom.

Glumica nije htjela da vodi svoje dijete sa sobom na Novi Zeland, gdje je trebalo da provede naredne tri godine. Kasnije se pokajala zbog svoje odluke, te je istu nazvala “jednom od najgorih odluka u životu” i iako je imala dobar razlog za odbijanje role, zažalila je što se nije pojavila u popularnoj trilogiji.

Uprkos svemu, odbijanje uloge u “Gospodaru prstenova” je možda bila najbolja odluka za glumičinu karijeru jer joj je omogućila da igra glavnu ulogu u filmovima “Kill Bill” i “Kill Bili” 2 Kventina Tarantina.

Glumica se proslavila Tarantinovim “Petparačkim pričama” iz 1994. godine, a serijal “Kill Bill” joj je zacementirao svjetsku slavu.

Bonus video: