Svaka žena je diva

Kreatorka Maja Jokić prvi put će predstaviti svoju kolekciju na Fashion Weeku

5288 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ognjen Jokić
Foto: Ognjen Jokić

Maja Jokić godinama je kreirala modele za sebe, svoje prijatelje i poznanike. Tek je nedavno odlučila da na sve ono što napravi stavi svoj potpis, a njenu prvu kolekciju ljubitelji mode imaće priliku da vide na Fashion Weeku.

“Godinama sarađujem sa Oljom Petrović, koja mi uradi sve modele baš onako kako ja zamislim. Godine saradnje sa njom, koja je profesionalac u svom poslu, dovele su do toga da u trenutku zna šta želim da sašije”, započela je priču dizajnerka.

Krenule su od unikatnih kupaćih kostima, kardigana, ljetnjih haljina, trenerki, a sada je napravila cijelu kolekciju modela za prave “Dive”.

Kolekcija “Diva” kojom će se Maja Jokić predstaviti na Fashion Week-u nosi 10 jedinstvenih modela, u kojim, kako kaže dizajnerka, svaka žena koja ih nosi treba da se osjeća kao diva.

“Smatram da je svaka žena diva, jer svaka od nas nosi to nešto zbog čega treba da joj se divimo i to je ono što treba da njegujemo. Kreiram za dame koje se ne boje da iskažu ono što osjećaju duboko u sebi, koje umiju da nose sebe, svoje godine i ljepotu, za žene koje vole da izgledaju jedinstveno i autentično”, objasnila je Jokić.

Dodala je da na reviji neće predstaviti samo haljine, već i druge modele, jer diva nije samo žena koja nosi haljine.

Maja Jokić
foto: Ognjen Jokić

“Možda se u haljinama malo više ističe otmenost i elegancija koju svaka žena nosi u sebi, ali ni to nije pravilo. Jednostavno, nije do odjevnog predmeta, već do karaktera stila. Ono što žene moraju da shvate jeste da su modni trendovi prolazni, a da je stil vječan”, istakla je kreatorka.

U svoj stil Jokić je dodala lični senzibilitet i interesovanje, te se nada da će publika prepoznati njen rad i poruku koju šalje, s ozbirom da joj je to već dobro išlo kada je plasirala liniju kupaćih kostima i elegantnih trenerki.

“Raduje me, ma koliko pogrešno mogu zvučati, da moje kreacije nose ambiciozne, samouvjerene i interesantne žene. To mi jako imponuje. Nadam se da će i šira javnost prepoznati moj rad i poruku koju šaljemo”, rekla nam je Jokić.

Ikone muzike, mode, glume nazivamo Divama... Za Maju Jokić “dive” nisu samo poznate žene, iako je njihovo interesovanje za njenim kreacijama veće od očekivanog. Dive su i heroine, majke, žene koje umiju da iznesu odjevne komade na kvalitetan način.

“S obzirom na to da je oktobar ‘ružičasti mjesec’ upravo te žene za mene su posebne i jesu najveće dive. Kao što sam već rekla, diva je žena koja zna kako da iznese taj komad garderobe, da se u njemu osjeća lijepo i da zrači pozitivnom energijom”, dodala je.

S obzirom na to, da dizajneka negdje koristi kristale i cirkone, a ponegdje i veselije boje, objasnila je da ne prelazi nit između elegancije i kiča, sve koristi umjereno, kako bi odisalo baš elegancijom.

“Ta nit je veoma tanka, ali se u mojim kreacijama ne prelazi, već se zadržava na otmenosti i glamuru. Svakako je do žena koje nose kreacije, odnosno do toga da li i kakve detalje nose sa njima”.

Jokić takođe želi da njene kreacije ohrabre žene da pokažu svoj izgled i svu ljepotu koju posjeduju.

“Istina je da ne postoji savršen izgled, jer je to iluzija, zato je elegantno i otmeno danas najprivlačnije”, dodala je.

Na manifestaciji Somersby Fashion Week Montenegro, koja će biti održana od 23. do 26. oktobra ove godine, očekuju se pozitivne reakcije na njenu kolekciju.

“Želja mi je da, kada neko vidi kreaciju, ne mora da gleda etiketu da bi znao ko je kreator, već da po modelu, skupocjenim materijalima i detaljima zna da sam to ja”, istakla je Jokić.

Bonus video: