Foto: Shutterstock

Debicki izgledala savršeno jer je svaki detalj bio na mjestu

Dizajner Ibrahim Vukelj otkriva ko je po njegovom mišljenju bio najbolje obučen na dodjeli Zlatnog globusa, i o tome sa kakvim kreacijama zvijezde teško mogu da pogriješe

4390 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Svečane manifestacije poput Zlatnog globusa ili Oskara ne privlače samo ljubitelje filmova. Upravo na njima bitan je svaki detalj, pa i ne čudi što se o crvenom tepihu i tome kako su pojedine zvijezde bile obučene priča danima nakon završetka istih. Prvi dani 2024. godine donijeli su nagrade najboljima kad je u pitanju američka filmska i televizijska produkcija, no mnogo više su izazvali oni koji su kreacijom koju su nosili skrenuli pažnju bilo da je loša ili dobra.

foto: Privatna arhiva

Jedan od onih koji je imao priliku da njegove kreacije nose na crvenom tepihu je dizajner porujeklom iz Crne Gore Ibrahim Vukelj. On već godinama živi i radi u Njujorku, a ovoga puta sa oduševljem je ispratio sve ono što se dešavalo na Zlatnom Globusu sa posebnim akcentom na kreacije koje su velike zvijezde nosile tokom istog.

“Nakon što se završi sezona praznika koje najčešće provedem na okupljanjima sa porodicom, rodbinom, prijateljima, volim da slobodno vrijeme ispratim šta rade moje omiljene zvijezde. Pogotvo su mi interesantne sve manifestacije koje imaju crveni tepih i koje, bez obzira na to o čemu se radilo, odišu dozom glamura. Zato je bilo neizbježno da ispratim i dodjelu Zlatnog globusa koja otvara sezonu glamuroznih manifestacija u svijetu, te ispratim ko će na crvenom tepihu zablistati. Meni se najviše dopalo kako je izgledala Elizabet Debicki koja je za ovu priliku odabrala kreaciju sa potpisom Diora. Žena je, bukvalno zaslijepila sve u kreaciji tako sofisticiranoj koja je učinila da na crvenim tepihu izgleda savršeno”, smatra Ibrahim Vukelj.

Elizabet Debick
Elizabet Debickfoto: Https://goldenglobes.com/

Ove godine u modi su šljokice pa na svečanosti nije samo Elizabet bila u šljokičastoj haljini, već su se mnogi odlučili za ovu varijantu. O tome daju li šljokice dozu glamura i koliko je tanka linija da ne pređe u kič, sagovornik “Vijesti” objašnjava:

“Kada nosite kreaciju gdje su korišćene šljokice, ali jednobojne, to umije, kao u slučaju haljine koju je nosila Elizabet da izgleda glamurozno, sofisticirano, savršeno. Međutim, ako je u pitanju kreacija koja je šljokičava, a šarena, ta linija će se najvjerovatnije prekoračiti te će sigurno prije biti kičasto nego lijepo i otmeno”, savjetuje Vukelj.

Najviše zvijezda koje su se pojavile na dodjeli išlo je na sigurni varijantu - crno odijelo ili haljina. Iako je crna elegantna i za sve prilike, Vukelj otkriva koliko za ovakve glamurozne događaje treba izabrati nešto smjelije:

“Moram priznati da sam i sam ljubitelj crne boje, te bih uvijek za ovakve događaje birao kreacije u toj boji, ili bijeloj i crvenoj. Kad se odlučite za neke smjelije boje morate biti svjesni rizika jer nije svaka nijansa za svaku osobu. Tu su možda najproblematičnije ljubičasta, narandžasta, roza... Kada izaberete kreacije u pomenutim bojama morate voditi računa o svakom detalju. Mora boja kože, kose, ali i šminka-karmin i sjenka da savršeno funkcionišu sa kreacijom koju nosite. Ako se tu napravi promašaj, efekat neće biti dobar, te će ta osoba na crvenom tepihu izgledati više smiješno nego glamurozno”, smatra Vukelj.

Upravo na ovakvim događajima velike zvijezde najčešće se odlučuju za kreacije proslavljenih dizajnera. O tome koliko nekad nečiji potpis na haljini ili odijelu daje dodatno “notu glamura” da taj neko na crvenom tepihu dodatno bude zapažen, dizajner kaže:

“U tome je i poenta. Naime, čim zvijezda izabere kreaciju, tad počinje posao za kreatora. Mora da sve bude savršeno - da stoji kao salivena, ali i ti propratni detalji poput šminke i frizure moraju biti u službi modela kojo nose. Ako sve ne bude savršeno, zvijezda neće biti zapažena, ili će se pak naći na listi najgore odjevenih, što znači da je tim koji je radio na tom projektu ‘pao’. Nikad neću zaboraviti kad je Rijana nosila crvenu svilenu kreaciju Azzedin Alaje. Tu nije imalo šta da se doda ili oduzme. Jednostavrno - sve je bilo izvanredno. Upravo kritike koje je dobila na račun izgleda je Azzedinu i njen brend gurnulo u žižu javnosti, i zahvaljujući upravo tom Rijaninom pojavljivanju je i danas konkurentna kad su ovakve glamurozne manifestacije u pitanju”, prisjetio se Vukelj koji već decenijama živi i stvara u Americi. Imao je priliku da svoje kreacije predstavi u okviru njujorškog Fashion Weeka, ali i na crnogorskim modnim manifestacijama. Kao neko ko živi u jednoj od svjetskih modnih centara Njujorku, otkriva da li ovakve manifestacije “diktiraju modu”:

“Kad je u pitanju svakodnevna moda, svakako da ne diktiraju, ali zato svakako da utiču za izbore kreacija za svečane prilike. Žene se uvijek trude da zablistaju bilo da je u pitanju neka svečana manifestacija ili svakodnevna obaveza, većina zna da nađe pravu mjeru - te koja je kreacija za crveni tepih, a šta treba nositi u trgovini ili kad idu sa prijateljicom na kafu”, zaključuje Vukelj.

Bonus video: