Crnogorska misica za Vijesti: Prelijepo iskustvo, ali tempo iscrpljujući

Zvanično najljepša Crnogorka boravi u Indiji gdje se 9. marta održava finale izbora za Mis svijeta

32087 pregleda 162 reakcija 19 komentar(a)
Anđela Vukadinović, Foto: Privatna arhiva
Anđela Vukadinović, Foto: Privatna arhiva

Crnogorska misica Anđela Vukadinović već nekoliko dana je u Indiji gdje se početkom narednog mjeseca održava izbora za Mis svijeta.

Odmah po dolasku Anđela, ali i ostale kandidatkinje imale su priliku da posjete memorijalni centar posvećen legendarnom Mahatmi Gandiju, čovjeku koji se idejama o miru i nenasilnom otporu svojevremeno izborio za nezavisnost Indije.

Tokom boravka u Mumbaiju koji je domaćin izbora misice će upoznati ovaj grad, ali će posjetu Indiji iskoristiti da upoznaju i druge dragulje ove zemlje.

Još od samog dočeka na aerodromu, Anđela za Vijesti ističe da je prezadovoljna organizacijom, a sa zadacima su krenuli odmah po dolasku.

Anđela Vukadinović
Anđela Vukadinovićfoto: Privatna arhiva

U čas dobrodošlice organizovana je zabava sa gala večerom gdje su dobile priliku da degustiraju tradicionalna indijska jela. Već drugog dana boravka organizovano je veče gdje su predstavljale tradicionalnu nošnju države iz koje dolaze.

“Nosila sam dugu crvenu haljinu sa grbom Crne Gore. Na pomen imena naše zemlje dobila sam veliki aplauz što se može čuti i u video snimku. Trećeg dana imale smo po dvije minute da sudijama održimo govor na temu ‘Ljepota sa svrhom’ kroz koji smo trebali da ispričamo sve o našem humanitarnom radu koji smo u toku svog mandata organizovale u svojoj zemlji”, prisjetila se Anđela kako je provela u Indiji prvih nekoliko dana.

Ne krije da su obaveze koje imaju tokom priprema za glavni izbor veoma zahtjevne.

“Ustajemo u pet ujutru i do kraja dana imamo plan i program. Svaka minuta nam je dragocjena”, ispričala je Anđela dodajući da se druži sa svim kandidatkinjama i da se međusobno podržavaju.

“Ono što je interesantno, da se za svaki javni nastup same pripremamo jer nemamo frizera i šminkera i vjerujte mi da se i sve to boduje i ulazi u završni rezultat. A javnost i žiri očekuju da se predstavimo u najboljem svjetlu”, kaže ona.

Anđela Vukadinović
foto: Privatna arhiva

Narednih dana našu misicu, ali i ostale kandidatkinje očekuju brojna takmičenja u sportu, plesu, narodnoj nošnji, bira se djevojka top model, lice naslovnice i mnoga druga manja takmičenja koja prethode onom glavnom.

“Kada je ples u pitanju plesaću uz naše tradicionalno crnogorsko kolo. Presrećna sam, ovo je za mene veliko životno iskustvo koje ću pamtiti čitavog života. Nadam se da ću jednog dana o iskustvima iz Indije pričati i svojoj djeci”, sigurna je misica, koja je prekjuče učestvovala u debati o svom humanitarnom radu gdje su se direktno obraćale Juliji Morlej, direktorici prestižnog svjetskog takmičenja.

Anđela Vukadinović
foto: Privatna arhiva

“Oduševljena je bila količinom novca koje sam prikupila u toku svog mandata. Posavjetovala me da ne odustajem od humanitarnog rada ni nakon što zvanično krunu predam drugoj djevojci”, ispričala je Anđela, koja je već juče imala priliku da se sastane i sa aktuelnom misicom Karolinom Bielavskom kojoj je predala portret koji je nacrtala još dok je bila u Crnoj Gori.

“Bila je oduševljena portretom koji sam naslikala i poklonila joj. Kazala je da ovako unikatan poklon nije očekivala”, sa ponosom ističe Anđela, koja je sinoć prisustvovala gala večeri na otvorenom gdje su se predstavile raznim ambasadorima širom svijeta.

Anđela Vukadinović i još uvijek aktuelna misica
Anđela Vukadinović i još uvijek aktuelna misicafoto: Privatna arhiva

“Danas nas očekuje slikanje i snimanje raznih videa, koji će se koristiti za dalje takmičenje u Mumbaiju, gdje će se finalno veče održati 9. marta”, otrkiva program misica te ne krije da je puna pozitivnih utisaka.

“Moram još jednom da pohvalim organizatore. Sve je na najvišem nivou, ali moram priznati da je ovaj tempo veoma iscrpljujući. Generalno vodim uredan način života, pa sam se lako uklopila. Svi pitaju za neki rivalitet između djevojaka, ali se baš ne osjeća. Svaka je za sebe. Jako sam probirljiva što se tiče hrane, a indijska kuhinja je jaka i začinjena, pa mi ne odgovara u potpunosti. Sve u svemu kada znaš zbog čega si došao, sve se da izdržati”, poručuje Anđela.

Bonus video: