Smijenjen načelnik beranske policije - Vijesti.me
TRAŽI SE NOVI ŠEF

Smijenjen načelnik beranske policije

Okončan je disciplinski postupak protiv Krgovića, ali još se čeka na odluku

Načelnik beranske policije Veselin Krgović više neće obavljati tu funkciju. Njegovu smjenu pripremili su ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor policije Slavko Stojanović.

Odluka o razrješenju Krgoviću biće uručena kada se vrati sa odmora na koji je poslat u petak, rečeno je “Vijestima” u vrhu MUP-a. 

Dva dana, prije nego što je poslat na odmor, Krgović i šef Stanice kriminalističke policije Miloš Stojanović davali su izjavu pred disciplinskim tužiocem MUP-a. 

Tim saslušanjima završen je disciplinski postupak koji je protiv njih dvojice pokrenut zbog teže povrede službene dužnosti.

Postupak protiv Krgovića pokrenut je 17. septembra, na predlog Unutrašnje kontrole MUP-a, koja je utvrdila da su nesavjesno radili u službi nakon, što je krajem aprila ove godine oduzeto oko 150 paketa cigareta na putu Berane - Rožaje. 

Inspektori  OUK-a su krajem jula utvrdili da su šefovi beranske policije napravili teža prekoračenja u službi i da o zapljeni cigareta gotovo 20 dana nijesu obavijestili nadležnog tužioca.

Tužilac još provjerava da li u tim radnjama ima elemenata za pokretanje krivičnog postupka. Načelnika beranske policije, prema zvaničnom policijskom saopštenju, nedavno su napala dva muškarca na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje.

Tužiteljka gotovo 10 dana od napada nije mogla da kvalifikuje djelo, jer joj iz MUP-a nije poslat konačni nalaz o povredama koje je tada dobio. Policija se više nije oglašavala tim povodom.


Najčitanije iz sekcije Zabava