Supertalentovane takmičarke Tare sezonu počinju u Baru - Vijesti.me
ATLETIKA

Supertalentovane takmičarke Tare sezonu počinju u Baru

Kristina Rakočević i Marko Ristić
Kristina Rakočević i Marko Ristić (Foto: Boris Pejović)

Najbolja crnogorska mlada sportiskinja i atletičarka u Crnoj Gori, Kristina Rakočević, startovaće u novoj sezoni na Zimskom bacačkom kupu u Baru predstojećeg vikenda. Atletičarka mojkovačke Tare, Rakočević, za nastup se već sedmicu priprema u Baru sa trenerima Markom i Danilom Ristićem, te supertalentovanom klupskom drugaricom Anom Bošković.

„Zadovoljni smo realizacijom dosadašnjih priprema, jer je ovo drugi ciklus rada u Baru.  U prvom smo radili 25 dana, a potom smo treninge natavili u Mojkovcu. Kristinu ove godine očekuje veliki broj  međunarodnih takmičenja, a posebno očekujemo da ćemo već na prvom takmičenju ostvariti odlične rezultate, i to iz punog treninga uzećemo ucešće već ovog vikenda na Zimskom bacačkom kupu Crne Gore u Baru, sa ciljem da moje takmičarke postignu potrebne norme u njihovim uzrasnim kategorijama“ istakao je trener i šef stručnog štaba AK Tara,profesor  Marko Ristić.

Rakočević već ima normu za učešće na Svjetskom juniorskom prvenstvu u poljskom Bidgošću, od 19. do 24. jula, a nastupiće i na  Balkanskom prvenstvu i brojnim drugim takmičenjima, dok Boškovićeva ima za cilj da koplje baca na Balkanskom prvenstvu, ali i drugim  međunarodnim takmičenjima.


Najčitanije iz sekcije Zabava