Sveštenik flašom raskrvario Budvanina - Vijesti.me
INCIDENT U BUDVANSKOJ PICERIJI

Sveštenik flašom raskrvario Budvanina

"Mi smo sjedjeli za našim stolom i nismo imali kontakt sa sveštenikom, koji je bio u susjednom lokalu. U jednom trenutku primjetio sam kako sveštenik ustaje i prilazi mi sa leđa. Uzima flašu i njome udara R. Đ. u glavu. Skočio sam da pomognem prijatelju, kome je počela da krvari glava. Sveštenik je odmah nestao“

Budva grad
Budva grad (Foto: Vuk Lajović)

Budvanska policija traga za srpskim državljaninom J. B., sveštenikom Srpske pravoslavne crkve koji je prekjuče popodne flašom udario Budvanina R. Đ. (75) u piceriji nadomak Autobuske stanice u ovom primorskom mjestu.

Picerija je vlasništvo Vojislava Janjuševića, koji je ispričao "Vijestima" da je sa svojim prijateljem R. Đ. sjedio za stolom u svom lokalu, dok je sveštenik koji je bio u mantiji sjedio u susjednom lokalu.

Navodno između njih nije bilo nikakve komunikacije, prije nego što je došlo do incidenta.

"Mi smo sjedjeli za našim stolom i nismo imali kontakt sa sveštenikom, koji je bio u susjednom lokalu. U jednom trenutku primjetio sam kako sveštenik ustaje i prilazi mi sa leđa. Uzima flašu i njome udara R. Đ. u glavu. Skočio sam da pomognem prijatelju, kome je počela da krvari glava. Sveštenik je odmah nestao“, ispričao je Janjušević, tvrdeći da nije bilo međusobnih provokacija.

Prema njegovim riječima, odmah je prevezao prijatelja do Hitne pomoći koja se nalazi stotinjak metara od lokala.

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć, ali u ordinaciju su odmah stigli inspektori CB Budva koje su o incidentu obavijestili iz Doma zdravlja.

"Povezao sam prijatelja u cetinjsku Opštu bolnicu, gdje mu je posjekotina zašivena, nakon čega smo se vratili u Budvu i otišli u stanicu policije kako bi dali izjavu“, kazao je Janjušević.

Policijski inspektori potražuju sveštenika, čiji je identitet je utvrđen.

Obišli su i manastir u kome je navodno i boravio i obavijestili sveštenstvo o incidentu.