Tužilac Barane pustio na slobodu - Vijesti.me
NURKOVIĆ I MUSTAFA IZAŠLI IZ POLICIJSKOG PRITVORA

Tužilac Barane pustio na slobodu

To je “Vijestima” nezvanično rečeno iz policije, koja je dan ranije podgoričkim ulicama jurila za naoružanim Baranima

Barani, Bokeška ulica
Barani, Bokeška ulica (Foto: Savo Prelević)

Podgorički osnovni tužilac Enes Baković nakon saslušanja pustio je na slobodu  Barane  Zijada Nurkovića (21) i Edmonda Mustafu (21), osumnjičene za nedozvoljeno držanje oružja.

To je “Vijestima” nezvanično rečeno iz policije, koja je dan ranije podgoričkim ulicama jurila za naoružanim Baranima.

Njih dvojica u ponedjeljak naoružani došli nadomak zgrade Višeg suda, u društvu sugrađana Martina Jankovića (18) i Stefana Mićića (24).

U tom sudu bilo je zakazano suđenje Jankoviću, koji je kao maloljetnik optužen da je 2015. godine u Baru pokušao da ubije Petra Popovića (22).

Kada je policajac koji radi na obezbjeđenju Vrhovnog suda krenuo ka njima, Nurković, Mustafa i Mićić pobjegli su. U Bokeškoj ulici sačekali su ih pripadnici Interventne jedinice policije. Nurković i Mustafa tada su bacili pištolje ispod parkiranih automobila, a onda su ih policajci uhapsili. Mićić je nakratko pobjegao policiji, a ubrzo je i on uhapšen.

Istovremeno dok je za tom barskom ekipom trajala potjera, policajci su u centru glavnog grada zaustavili taksi u kojem su bili Popović, Jovan Klisić iMiloš Tatar. Tokom kontrole Popoviće je omalovažavo policajce, zbog čega je i on priveden sudiji za prekršaje.


Najčitanije iz sekcije Zabava