Ubica Vorotovića lice kišobranom zaklonio od kamera - Vijesti.me
motiv nepoznat

Ubica Vorotovića lice kišobranom zaklonio od kamera

U Nikšiću se spekuliše da ova likvidacija može imati veze sa Vidakovim bratom Markom, koji je član narkoklana Darka Šarića

Policija intenzivno traga za osobom koja je u Nikšićanina Vidaka M. Vorotovića (34) preksinoć, pola sata prije ponoći, ispalila nekoliko hitaca od kojih je on sat kasnije preminuo u nikšićkoj bolnici.

Vorotović je ubijen na parkingu ispred Autobuske stanice u Nikšiću, dok je sjedio u “audiju A6” registarskih oznaka PG-DV636.

Iako su prve informacije bile da je sa Vorotovićem, kada je na njega pucano, bila još jedna osoba, iz Uprave policije juče je rečeno da je on bio sam u automobilu.

To su potvrdili i snimci sa nadzornih kamera na Autobuskoj stanici. Kamere su snimile i nepoznatog napadača koji je pješke došao ispred Autobuske stanice, sa zadnje strane prišao automobilu u kojem je bio Vorotović i kroz staklo na vozačevim vratima ispalio mu u glavu nekoliko hitaca. Pretpostavlja se da je ubica koristio pištolj sa prigušivačem i da je Vorotovića likvidirao iz neposredne blizine. Napadač je, najvjerovatnije, prislonio cijev pištolja na staklo i pucao, a zatim se udaljio.

U prilog tome da je ubistvo planirano govori i činjenica da se Vorotovićev egzekutor, sve vrijeme, u dijelu koji je pokriven kamerama, kretao sa raširenim kišobranom koji je držao tako da mu je glava bila potpuno pokrivena, kako se ne bi moglo znati o kome je riječ.

Vidak Vorotović

Vorotović je odmah nakon napada prevezen u nikšićku bolnicu. Ljekari su saopštili da je zadobio veći broj ustrijelnih i prostrijelnih rana. Njihovi napori da ga spasu bili su uzaludni. Smrtno ranjeni mladić preminuo je sat poslije ponoći.

“Policija preduzima sve neophodne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo, koje se dogodilo u Nikšiću 15. decembra kada je smrtno stradao V. V. “, saopšteno je juče iz Uprave policije.

Saslušano više desetina osoba

Sagovornik “Vijesti” blizak istrazi kazao je da je juče saslušano više desetina osoba od kojih su prikupljane informacije.

“Istraga je u toku. Uviđaj smo završili tokom noći, izuzeti su tragovi koji će, kao i “audi” u kom je ubijen Vorotović, biti vještačeni u Forenzičkom centru u Danilovgradu. Saslušano je više osoba u svojstvu građanina. Radimo i pokušavamo da sklopimo mozaik Vorotovićevog ubistva”, kazao je sagovornik “Vijestima”.

Uviđaj su obavili zamjenik višeg državnog tužioca Suzana Milić, inspektori za krvne delikte, forenzičari. Sve vrijeme dok je trajao uviđaj, prilazi Autobuskoj stanici bili su blokirani.

Motiv surovog ubistva Vorotovića, koji je dovođen u vezu sa više krivičnih djela, još je nepoznat. Međutim, u Nikšiću se spekuliše da ova likvidacija može imati veze sa Vidakovim bratom Markom, koji je član narkoklana Darka Šarića. 

U Nikšiću se spekuliše da ova likvidacija može imati veze sa Vidakovim bratom Markom, koji je član narkoklana Darka Šarića

Brat ubijenog Vidaka uhapšen je u akciji “Balkanski ratnik” zbog učešća u švercu preko dvije tone kokaina iz Latinske Amerike. Poslije dvogodišnjeg negiranja učešća u švercu droge, priznao je krivicu i nagodio se sa specijalnim tužilaštvom u Beogradu.

Dokle će pištolji da raščišćavaju nesuglasice

Nakon ubistva koje se u junu dogodilo kod tunela Budoš kada je arhitekta Milorad – Miko Nikolić (51) iz Podgorice iz pištolja ubio sugrađanina Dragana Krstovića (46) i teško ranio njegovog strica Ranka (59), Nikšić je, što se vatrenih okršaja tiče, bio miran.

Vorotovićeva likvidacija šokirala je stanovnike grada pod Trebjesom. Nikšićani nerado komentarišu nemili događaj, a oni koji to urade, kažu da žale za izgubljenom mladošću i pitaju se dokle će se neraščišćeni računi rješavati vatrenim oružjem.

Sahrana Vorotovića, iza koga su ostali supruga i sin, kao i roditelji i brat, biće obavljena danas u 15 časova na groblju u mjestu Glibavac.


Najčitanije iz sekcije Zabava