Uhapšen Podgoričanin: Policija našla 75 kg skanka u autu i kući osumnjičenog - Vijesti.me
DROGU PLANIRAO DA PRODAJE?

Uhapšen Podgoričanin: Policija našla 75 kg skanka u autu i kući osumnjičenog

"Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici naložio je da se P.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu", navode iz Uprave policije

Policija je zaplijenila 75 kilograma skanka i uhapsila Podgoričanina P.G. (31) osumnjičenog da je skank posjedovao u cilju dalje prodaje.

"Službenici OGB Tuzi su danas oko 12,15 časova, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice a postupajući shodno operativnoj informaciji, na putnom pravcu Korita – Podgorica, u mjestu Medun, kontrolisali putničko motorno vozilo i lice koje je upravljalo vozilom. Kontrolisano je vozilo „VW Toureg“, crne boje, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao P.G. (31) iz Podgorice. Izvršenim pregledom vozila na licu mjesta pronađeno je šest jutanih džakova u kojima se nalazila materija biljnog porijekla, tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 50 kilograma", navode iz Uprave policije.

droga, Tuzi
droga, Tuzi

Navodi se da je policija uz naredbu izvršila pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi P.G.

"Tom prilikom policija je pronašla 25 pakovanja, obmotanih pvc folijom, u kojima se takođe nalazila materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 25 kg. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika kriminalističke tehnike CB Podgorica.   O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se P.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", piše u saopštenju.

Dodaje se da će zaplijenjeni skank biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.