Ida Prester o balkanskom mentalitetu: Ni svemirci nas ne bi spasili

Par kretena u Hrvatskoj razbije auto sa beogradskom registracijom - 'eto ti tih tvojih Hrvata čija si'; Par kretena u Srbiji razbije auto sa hrvatskom registracijom - 'eto ti tih tvojih Srba za koje si se udala'”.
52 pregleda 1 komentar(a)
Ida PRester, Foto: Buka
Ida PRester, Foto: Buka
Ažurirano: 21.12.2016. 15:52h

Hrvatska pjevačica i frontmenka sastava Lollobrigida, Ida Prester, osvrnula se na Internet komentare pune mržnje i predrasuda, koji se najčešće mogu pročitati ispod vijesti na portalima poput one o ubistvu ruskog ambasadora u Turskoj ili terorističkog napada na božićni sajam u Berlinu.

U Facebook statusu koji je za jedan dan sakupio više od dvije hiljade lajkova, Prester je napisala: “Kreće. Argument svih argumenata. Islamski terorista izvrši napad - 'eto ti tih tvojih izbjeglica/muslimana kojima nosiš kolače'; Par kretena u Hrvatskoj razbije auto sa beogradskom registracijom - 'eto ti tih tvojih Hrvata čija si'; Par kretena u Srbiji razbije auto sa hrvatskom registracijom - 'eto ti tih tvojih Srba za koje si se udala'”.

Karakterišući mentalitet velikog broja Balkanaca, pjevačica je konstatovala da bi se isto desilo i da planetu Zemlju posjete vanzemaljci.

“Jednoga dana kad se svi potamanimo među rasama, narodima i 'kulturnim različitostima', kad cijela Zemlja bude gorela i otrovni dim sukljao iz nje, doći će napokon ti svemirci da pokupe ostatak preživjelih. I dok će stotinjak ranjenih, gladnih i sje*anih stajati u redu za ulazak u svemirski brod, naći će se već kreten koji će ih gađati kamenom. Jer - fašisti, komunisti, uzurpatori, šta već... A svemirac će se samo na peti okrenuti, pogledati kolegu i zatvoriti nam vrata pred nosom. Eto ti tih tvojih Zemljana koje hoćeš da spasiš”, napisala je ona.

Bonus video: