Pakistanska aviokompanija žrtvovala kozu za bezbjednost putnika

Milioni Pakistanaca iz sujevjerja odlaze u svetilišta, nadajući se da će ih posjete čuvati od zle sreće. Vjeruju da žrtvovanje životinja štiti od zla
0 komentar(a)
Pakistan koza, Foto: Twitter.com
Pakistan koza, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 19.12.2016. 14:32h

Zaposleni u nacionalnog avioprevozniku Pakistan International Airlinesa (PIA) žrtvovali su crnu kozu kako bi odagnali zlu sreću od aviona ATR-42 prije prvog leta poslije obavljenog remonta.

Kako prenose pakistanski mediji PIA je ovog mjesec prizemljila flotu aviona tipa ATR zbog testiranja, poslije nesreće u kojoj je stradalo 48 putnika i članova posade i poslije još jednog incidenta koji se dogodio na istom tipu aviona tokom polijetanja prije nešto manje od sedam dana.

"Na žrtvovanje crne koze se odlučilo samo osoblje PIA prije polijetanja prvog aviona iz flote koji je uspješno prošao sva testiranja", saopšteno je iz kompanije.

Milioni Pakistanaca iz sujevjerja odlaze u svetilišta, nadajući se da će ih posjete čuvati od zle sreće. Vjeruju da žrtvovanje životinja štiti od zla.

Nekadašnji predsjednik i aktuelni zamjenik predsjednika Pakistanske narodne stranke Asif Ali Zardari navodno je svakog dana, dok je obavljao predsjedničku funkciju žrtvovao jednu crnu kozu po savjetu svojeg duhovnog gurua.

Bonus video: