Danijel Popović izgubio sudski proces oko automobila

Policija je devet mjeseci nakon nestanka automobil pronašla u Titogradu gdje je Popović tada stanovao
249 pregleda 4 komentar(a)
Danijel Popović, Foto: YouTube
Danijel Popović, Foto: YouTube
Ažurirano: 17.12.2016. 14:45h

Opštinski građanski sud u Zagrebu punih 28 godina nakon tužbe Milana – Danijela Popovića, izvođača pjesme "Džuli" kojom se 1983. proslavio na Evroviziji, odbacio je njegov zahtjev da se utvrdi da je vlasnik sportskog automobila Triumph pošto je dokazano da ga je prodao još 1985. da bi ga kasnije uzeo i zadržao.

U odbijenoj tužbi podnesenoj 1988. Popović je tražio da je kupac njegovog automobila "dužan da prizna i odrene se svakog daljnjeg vlasništva i posjeda" nad vozilom "Triumph" iz 1973. godine, prenosi Index.hr

Popović je tvrdio da kupac G. Z. "svojata i izmišlja i protiv njega vodi krivične postupke".

Sa druge strane kupac "Triumpha" se protivio tužbi navodeći da je od Popovića kupio vozilo u septembru 1985. plativši mu 3.000 njemačkih maraka i predao mu studijski mikser Tapco i televizor u boji Panasonic.

Kupac je tokom spora upozoravao i da mu je Popović kupljeni "Triumph" ukrao još u junu 1986. zajedno sa svim stvarima u automobilu za šta je Popović proglašen krivim zbog krađe na osnovu presude iz 1989.

Na osnovu rješenja Opštinskog suda u septembru 1990. zbog zastare je bila odbačena privatna tužba G. Z. koji je postupak pokrenuo nakon odustajanja tadašnjeg tužilaštva. Sportski automobil zatim je bio deponovan pa vraćen Popoviću jer je na njega glasila saobraćajna dozvola.

Na ročištu održanom u novembru ove godine, 30 godina nakon krađe "Triumpha", preslušana je i snimka telefonskog razgovora "dvojice muškaraca" u kojem jedan traži da se napismeno sastavi ugovor, koji je već ranije postojao, ali je negdje zagubljen, da je automobil prodat.

Prema obrazloženju presude, policija je devet mjeseci nakon nestanka automobil pronašla u Titogradu gdje je Popović tada stanovao.

Bonus video: