Povratak legendarnog bicikla Pony

Modernizovani Pony pod nazivom "Gor kolesa" biće namijenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći da biraju između tri modela u 28 različite kombinacija
472 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2016. 07:58h

Nekada popularna bicikla Pony uskoro će se ponovo pojaviti na tržištu.

Kako prenose slovenački mediji proizvodiće se po italijanskoj licenci u Sloveniji. Navode da će i njihova cijena biti "problematična".

Bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela biće 329 eura, dok će najskuplji "premium" model s dodatnim komponentama koštati 789 eura.

Proizvodnja počinje u proljeće 2017. godine, ali se već sada mogu naručiti. Prodavaće ih kompanija BTC, a službeno će ih proizvoditi firma Gore kolesa, u saradnji sa Gorenjem iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati.

Koncern Gorenje otkupio je prava na proizvodnju legendarnog Pony bicikla od ljubljanske fabrike Rog koja je prije više godina otišla u stečaj.

Modernizovani Pony pod nazivom "Gor kolesa" biće namijenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći da biraju između tri modela u 28 različite kombinacija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će morati na isporuku da čekaju nekoliko mjeseci.

Planirano je da se na početku izraditi oko 4.000 bicikala, kako bi se vidjelo kako će proći na tržištu.

Računa se na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i potencijalno i na druga moguća tržišta.

Galerija

Bonus video: