PRIVREMENA SUSPENZIJA ZA ZAPOSLENU

Skandal u Belgiji: Policajka pozirala gola u zgradi Ministarstva

Neimenovana žena već šest godina radi u belgijskom MUP-u, a tvrdi da su seksi fotografije privatne naravi te da nemaju veze s njenim poslom. Ministarstvo se ne slaže jer se na njima jasno vidi zgrada u kojoj radi
403 pregleda 9 komentar(a)
Službenica belgijskog MUP-a, Foto: Instagram
Službenica belgijskog MUP-a, Foto: Instagram
Ažurirano: 07.02.2019. 18:19h

Zaposlena belgijskog Ministarstva unutrašnjih poslova suspendovana je s dužnosti zbog pornografskih fotografija koje su snimljene u njenoj kancelariji te po liftovima u zgradi ministarstva, javlja BBC.

Neimenovana žena već šest godina radi u belgijskom MUP-u, a tvrdi da su seksi fotografije privatne naravi te da nemaju veze s njenim poslom. Ministarstvo se ne slaže jer se na njima jasno vidi zgrada u kojoj radi. Postojanje fotografija prva je otkrila francuska televizija u prilogu o ljudima koji nude seksualne usluge, a potom su se na internetu pojavile fotke na kojima pozira gola u kancelarijama Ministarstva i liftovima zgrade u Briselu.

Nadređeni joj je rekao da mora da preda svoj laptop i identifikacijsku karticu ministarstva te da je privremeno suspendovana. Optužena je za nanošenje štete ugleda Ministarstvu, a njeni advokati tvrde da je Ministarstvo naškodilo njenom privatnom životu "osvetoljubivom mjerom".