Pogledajte: Kajacima, biciklima, paraglajderima, trčećim korakom od Lima, preko planine Balj do Berana

Ukupna dužina trke je bila 31 kilometar, koja se odvijala na prilično hladnom vremenu, što je ovoj trci svakako dodalo još ekstremnije uslove, ali nije moglo da spriječi nijednog od 20 timova ili 80 takmičara koji su učestvovali na ovom takmičenju, da uspješno završe trku
116 pregleda 9 komentar(a)
XC4 takmičenje, Foto: Riders.me
XC4 takmičenje, Foto: Riders.me
Ažurirano: 08.12.2016. 15:52h

Ekipa Riders.me objavila je video XC4 takmičenja koje su započeli na rijeci Lim, pet kilometara uzvodno od Andrijevice, a završili na aerodromu u Beranama.

"Ovo atraktivno takmičenje, je zapravo štafeta od četiri člana u timu u čijem se nizu ređaju discipline počevši od kajaka u dužini od šest kilometara na rijeci Lim, zatim biciklističkim izazovom sa jakim usponom u dužini od osam kilometara na putanji koja je vodila do vrha planine Balj, koji se nalazi na 1.567 metara nadmorske visine, kako bi predali štafetu paraglajderistima, a čiji je zadatak bio da prelete distancu od 12 kilometara od vrha Balja pa do Gradinskog polja blizu Berana, dok je zadnja štafetna palica bila na trkaču u timu koji je imao zadatak da pretrči dionicu od pet kilometara do aerodroma u Beranama", navodi se u saopštenju ekipe Riders.me.

U organizaciji paraglajding kluba "Naša Krila" iz Berana a uz produkcijsku podršku ekipe Riders.me tačno u podne 8. oktobra krenula je trka.

"Prvo kajacima niz rijeku Lim do Andrijevice, zatim MTB dionica do vrha planine Balj (1.557m) odakle su paraglajderisti polijetali do Gradinskog i na kraju trkači do kraja piste aerodroma u Beranama. Bila je to odlična prilika prije svega za sve sportske avanturiste da se isporobaju u realnim prirodnim uslovima i daju svoj timski odgovor na izazov koji je postavljen kroz takmičarski naslov XC 4 Team Challange 2016", kazali su iz ekipe Riders.me.

Ukupna dužina trke je bila 31 kilometar, koja se odvijala na prilično hladnom vremenu, što je ovoj trci svakako dodalo još ekstremnije uslove, ali nije moglo da spriječi nijednog od 20 timova ili 80 takmičara koji su učestvovali na ovom takmičenju, da uspješno završe trku.

2Najbrži tim ovog takmičenja je tim Revita (Sreten Biljić – kajak, Aleksa Marić – MTB, Željko Ovuka – paraglajding i Predrag Dragićević– trčanje) koji je ukupnu dionicu trke je prešao za 2 sata i 17 minutas i 24 sekunde , dok je drugo mjesto sa zaostatkom od nepune 4 minute zauzeo tim Suri Orao (Srđan Vuković – kajak , Goran Cerović – MTB, Predrag Đurović – paraglajding i Goran Petrić – trčanje) , treće mjesto je pripalo timu 4 Victory (Ognjen Perovanović – kajak , Ninko Kljukovnica – MTB, Dragodin Milovanović – paraglajding i Boris Čović – trčanje) za zaostatkom za prvim timom od 18 minuta", rekli su iz ekipe Riders.me.

Bonus video: