Prodat ključ hotelske sobe u kojoj je odsijedala Merilin Monro

Krečkova je navela da je bilo duplikata ključeva drugih soba u hotelu, ali da postoji samo jedan ključ sobe 22, omiljene sobe poznate holivudske dive
259 pregleda 2 komentar(a)
Merilin Monro, Foto: Glitterazi.com
Merilin Monro, Foto: Glitterazi.com
Ažurirano: 28.11.2016. 19:28h

Ključ od sobe hotela u Konektikatu u kojem je 1956. godine odsjela holivudska glumica Merilin Monro, dok se zabavljala s dramskim iscem Arturom Milerom, prodat je danas na internet aukciji za 131 dolar.

Diler antikvitetima Loreta Krečko rekla je da je ključ sobe hotela "Homsted inn" u Nju Milfordu na i-beju (eBay) prodat ženi koja živi u tom gradu.

Kako navodi agencija AP, ona je kupila ključ prije dvije godine kada je hotel promijenio vlasnika.

Krečkova je navela da je bilo duplikata ključeva drugih soba u hotelu, ali da postoji samo jedan ključ sobe 22, omiljene sobe poznate holivudske dive.

Ona se odlučila da proda ključ pošto je haljina koju je Merilin Monro nosila dok je pjevala rođendansku pjesmu američkom predsjedniku Džonu F. Kenediju prodata na aukciji za 4,8 miliona dolara.

Glumica je nosila izazovnu haljinu na rođendanskoj proslavi Džona F. Kenedija u Medison skver gardenu 1962. godine. Haljina je bila toliko uska, da je morala da se sašije na samoj glumici, navodi agencija AP.

Holivudska diva preminula je tri mjeseca kasnije od prevelike doze pilula za spavanje, a Kenedi je ubijen godinu dana kasnije.

Bonus video: