Dabanović večeras u Beranama, a nakon toga nastupa u Hrvatskoj

“Trudim se da postojeći materijal dodatno obrađujem i unaprjeđujem, a svakako ću iskoristiti priliku da prezentujem dvije novonastale priče”, kaže komičar i dodaje da Hrvati imaju mentalitet sličan crnogorskom.
73 pregleda 1 komentar(a)
Andrija Dabanović, Foto: Privatna arhiva
Andrija Dabanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.11.2016. 17:13h

Crnogorski stand up komičar Andrija Dabanović, večeras od 20 sati će nastupiti u Beranama u okviru humanitarne večeri “Pokaži svoju humanost”, gdje će mu društvo praviti kolege Marko Puljiz i Đuro Franeta.

Nakon ovoga, on će imati tri nastupa u Hrvatskoj, a u okviru Ex-Yu Stand Up Comedy Showa, koji će predstaviti komičare sa prostora bivše Jugoslavije, kako bi dokazali “da se u svim državama jednako smijemo”.

Pored najpoznatijeg predstavnika crnogorske stand up scene, u okviru mini turneje će nastupiti i Eva Virc iz Slovenije, Jelena Mandarić iz Srbije i Goran Vinčić iz Hrvatske, a Dabanović je bio raspoložen da otkrije šta je pripremio za tamošnju publiku ovoga puta.

“Trudim se da postojeći materijal dodatno obrađujem i unaprjeđujem, a svakako ću iskoristiti priliku da prezentujem dvije novonastale priče”, kaže komičar i dodaje da Hrvati imaju mentalitet sličan crnogorskom.

“Tako da kad nastupam u Hrvatskoj najviše vodim računa da ne upotrebljavam lokalne izraze i uzrječice kako bi na što bolji način razumjeli smisao svake priče, što je u ovom poslu jedna od ključnih stvari. Svaka riječ je bitna”, poručuje Dabanović, koji je i ranije nastupao u Hrvatskoj i to u Dubrovniku, Splitu, Rijeci i Zagrebu.

Ovoga puta Dabanovića, kao i njegove kolege, ugostiće publika iz glavnog grada Hrvatske i to u Studiju Smijeha, u ponedjeljak i utorak, 28. i 29, ali nastupiće i na ostrvu Lošinj u srijedu, 30. novembra.

“Utisci sa prošlih nastupa su fenomenalni, pogotovo sa posljednje turneje na kojoj smo kolega Marko Puljiz i ja nastupali. Svaki novi nastup je izazov koji donosi određeno iskustvo. Sa većim brojem nastupa dolazi i veća sigurnost i motivacija za dalji rad i napredak”, kaže on.

“U posljednje vrijeme sve češći nastupi po Hrvatskoj su mi pomogli da iskristališem svoj materijal i na što bolji način ga prilagodim publici. Kod njih najviše prolaze priče o ličnim iskustvima u određenim situacijama i šalama na svoj račun”, pojasnio je Dabanović, koji je otkrio i dalje planove.

“Nakon Hrvatske me očekuje rad na jednom projektu koji je na određen način povezan sa stand up komedijom, a u najavi imam stand up festival koji će se održati u Srbiji krajem decembra”, pohvalio se on.

Dabanović je novembarske nastupe započeo u podgoričkom Street Baru 23. novembra, a za veoma kratko vrijeme više je puta nastupao i u Beogradu, Sarajevu i Novom Pazaru.

Bonus video: