Australijanca ujele zmije otrovnice dva puta za tri dana

"Obje su vjerovatno istočne braon zmije koje važe za druge najotrovnije kopnene zmije poslije australijskog tajpana", rekla je Klaudija Korigan, stručnjak za zmije iz zoološkog vrta u Kanberi
50 pregleda 1 komentar(a)
zmija, Foto: Shutterstock.com
zmija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.11.2016. 12:15h

Australijanca koji je radio na raščišćavanju drveća i rastinja u državi Kvinslend, ujele su otrovne zmije dva puta za tri dana.

Ovog osamnaestogodišnjaka je u petak ujela zmija dok je motornom testerom sjekao rastinje na polju u opštini Kapela u toj sjeveroistočnoj australijskoj državi, navela je danas helikopterska služba za spasavanje (RACQ).

Pošto mu je pružena pomoć on se vratio da radi u istom polju i u nedjelju ga je za lijevu ruku ujela zmija braon boje.

Helikopter sa ljekarom i bolničarem odvezao ga je do 300 kilometara udaljene Makej bolnice zbog drugog ujeda zmije, navodi se u saopštenju.

"Ovaj nevjerovatno nesrećan momak nije bio mnogo pričljiv pošto je imao velike bolove kada smo stigli u bolnicu u nedjelju", navodi se u saopštenju.

Mladića su gotovo sigurno ujele dvije različite zmije, rekla je Klaudija Korigan, stručnjak za zmije iz zoološkog vrta u Kanberi.

"Obje su vjerovatno istočne braon zmije koje važe za druge najotrovnije kopnene zmije poslije australijskog tajpana", rekla je Korigan.

Bonus video: