Napravili repliku stana Stounsa iz 1962. godine

Izložba će biti otvorena u Njujorku do 12. marta 2017. godine
0 komentar(a)
Rolling stones, Foto: Beta
Rolling stones, Foto: Beta
Ažurirano: 17.11.2016. 13:35h

Kada je Mik Džeger smišljao ideje o izložbi koja bi obuhvatila pet decenija dugu karijeru Roling Stounsa želio je ponovo da stvori raspoloženje koje je vladalo u početnim danima benda.

Zato je tražio da se prekopira prvi londonski stan koji je on dijelio sa drugim članovima grupe 1962. godine, sa sve prljavim sudovima, pivskim flašama i pločama bluza razbacanim po podu.

"To je zapravo najčudnija stvar... zgrada je još tu... nije neka zgrada koja je srušena ili nešto i nalazi se iza ćoška od mjesta gdje ja sada živim", rekao je Džeger i dodao da ona i sada miriše na ono vrijeme.

Čarli Vots je rekao da je bilo puno takvih mjesta početkom 1960-ih u kojima ljudi sada ne bi baš voljeli da žive.

Stounsi su napravili repliku svog studija za snimanje sa originalnim instrumentima za izložbu "Egzibicionizam - Roling Stounsi" koja je otvorena u subotu u Njujorku, a prvi put je predstavljena u Londonu ranije ove godine.

Na toj izložbi se nalaze i njihovi šareni kostimi sa turneja, Džegerova sveska sa pjesmama, Kit Ričardsov dnevnik iz 1963. godine Votsov dječiji doboš i razne fotografije od postera do naslovnih strana časopisa.

"Ništa od toga me nije posebno raznježilo, nešto od toga me nasmijalo", rekao je Džeger govoreći o tim uspomenama iz njihove karijere.

Izložba će biti otvorena u Njujorku do 12. marta 2017. godine. Neki od eksponata su radovi Endija Vorhola, Aleksandra Mekvina i Džona Paskea koji je napravio njihov poznati logo sa jezikom.

"To je kao da se sudaraš sa sjećanjima gdje god ti padne pogled. Pođeš iza ćoška i pomisliš 'a tu sam to ostavio', bilo da li je riječ o gitari ili komadu odjeće, sve te na nešto podsjeća" rekao je Ričards.

Roni Vud koji se pridružio grupi 1975. rekao je da je volio da vidi male motive kroz izložbu i da je jedno od njegovih omiljenih sjećanja što je imao prvi nastup s bendom na svoj rođendan, 1. juna.

Ričards je rekao govoreći o svojim najdražim sjećanjia da je bilo i nekih loših momenata, ali da su uglavnom sjećanja dobra.

Upitan šta su mu budući ciljevi za bend Vots je rekao "Ostati živ je ja mislim najveći cilj u ovom trenutku, ili ustati ujutru".

Bonus video: